2017-01-20 22:18

SOCIAL


Gay şi lesbiene în şcoli şi facultăţi

 |  21:00

Printr-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor educaţiei şi muncii, Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita reclamă că în şcoli şi facultăţi s-au organizat „acţiuni de familiarizare a tinerilor cu istoria minorităţilor sexuale”. Cadrele didactice şi părinţii nu sunt de acord ca fenomenul homosexualităţii să fie promovat în instituţiile de învăţământ.

“Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România îşi exprimă dezacordul faţă de organizarea, în mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar din Bucureşti, a unor acţiuni de familiarizare a tinerilor cu istoria minorităţilor sexuale (LGBT Lesbiene-Gay-Bisexuali-Trans). Desfăşurate pe tot parcursul lunii februarie 2012 de către organizaţia non-guvernamentală ACCEPT, manifestările sunt găzduite, printre altele, de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi de Colegiul Naţional Bilingv «George Coşbuc» din Capitală”, este începutul scrisorii adresate, printre altele, miniştrilor educaţiei, muncii, inspectoratelor şcolare, Guvernului României. De la Pavel Hera, profesor de geografie la un liceu braşovean, am înregistrat următoarea reacţie: “Homosexualii şi lesbienele să îşi vadă de treaba lor în particular. Nu mă interesează ce fac, dar mă enervează să îi văd că doresc să se căsătorească sau şi mai grav să «închirieze» copii. Între doi bărbaţi, un copil cui îi va spune «mama»? La lesbiene mai merge, le mai spui că tata lucrează în Spania şi că cealaltă este mătuşa Gomora sau mătuşa Sodoma”. O altă observaţie ne-a fost transmisă din Bucureşti: “Scrisoarea aparţine Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România şi nu Bisericii Ortodoxe Române (care ar trebui să se implice mai mult). Nu  zic că cine nu e de acord cu mine, nu crede în Dumnezeu. Dar cine crede în Dumnezeu nu e de acord cu homosexualitatea. Cu promovarea ei în şcoli, nici atât”, ne-a consemnat Pavel Istrate, profesor de istorie.

“Nu mă uit ce face fiecare sub plapumă”

“Personal, nu am rude gay, nu am prieteni gay şi n-am fost martora nici unei manifestaţii organizate de aceştia. Însă, dacă aş fi pusă în vreuna din aceste situaţii, n-aş avea nici o reţinere în a-i accepta. Din simplul motiv că «nu mă uit şi nu mă interesează ce face fiecare sub plapumă»”, ne-a mărturisit Irina Grigore, studentă în anul III la Drept. Poziţia semnatarilor scrisorii deschise este fără echivoc: “Considerăm că organizarea, în şcolile din România, a unor astfel de activităţi reprezintă un precedent deosebit de grav, cu atât mai mult cu cât învăţământul de stat este finanţat din banii tuturor părinţilor care nu doresc să-şi expună copiii propagandei homosexualilor”. Mai mult, ei consideră că au fost încălcate Tratatul asupra Uniunii Europene (art. 4, alin. 2), Legea 272/2004 (art. 43 şi 44), Legea educaţiei naţionale (art.7, alin.1).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: gay, homosexuali, ACCEPT, scoala, scrisoare, nemultumiriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TUTU
19 Feb 2014

afara cu spurcatii de sodomisti din scoli societate spurcatii naibii ce sunt latrine pline cu tahat asta sunt

Adauga un comentariu

Random image