2019-01-23 05:14


Gazonul de pe Naţional Arena, peticit cu iarbă din parcuri

 |  17:54
Gazonul de pe Naţional Arena, peticit cu iarbă din parcuri

Oprescu spune sută la sută gazon nou, ALPAB cumpără petice, iar viceprimarul Nicolaescu mută iarba din parcuri în locul gazonului de pe Naţional Arena. Acestea sunt condiţiile în care municipalitatea pregăteşte stadionul pentru un nou sezon fotbalistic. Costurile necesare amenajării terenului pestriţ rămân în continuare un mister.

Municipalitatea ţine la secret investiţiile realizate pentru întreţinerea Naţional Arena. În timp ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunţă că gazonul va fi schimbat până săptămâna viitoare, la timp pentru disputarea Supercupei României la fotbal între Steaua Bucureşti şi Petrolul Ploieşti, viceprimarul Marcel Nicolaescu spune că suprafaţa de joc va fi asigurată cu iarbă crescută în serele ALPAB.

Reprezentanţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) susţin că parţial vor fi înlocuite suprafeţe de joc cu rulouri de gazon, iar restul terenului va fi refăcut de angajaţii Administraţiei. Întrebat de procedura prin care vor fi achiziţionate rulourile de gazon, ALPAB neorganizând licitaţie, viceprimarul Nicolaescu nu a dat un răspuns concret. „Nu ştiu care este procedura. Depinde dacă se vor achiziţiona rulouri mai mici, în acest caz procedura fiind una mai simplă. Gazonul va fi schimbat de angajaţii ALPAB cu iarbă din serele proprii”, a  declarat Nicolaescu.

Viceprimarul este însă convins că Naţional Arena se va prezenta în condiţii optime pentru meciul de săptămâna viitoare. „Săptămâna viitoare, atât partea de exterior, cât şi cea de interior, inclusiv gazonul, vor arăta foarte bine. Am argumentele necesare să vă spun acum că se lucrează intens ca gazonul să se prezinte foarte bine pentru cele trei meciuri ce urmează a se disputa”, a mai spus Nicolaescu.

Potrivit unor surse din Primăria Capitalei, săptămâna aceasta angajaţii ALPAB au încercat să refacă suprafaţa de joc de pe Naţional Arena cu resursele proprii. Greblele şi săpăligile administraţiei au fost însă ineficiente, gazonul fiind ars pe porţiuni semnificative. În aceste condiţii, conducerea ALPAB a decis să schimbe parţial gazonul cu rulouri noi de iarbă. 

În timp ce meciul dintre Steaua şi Petrolul, dar şi cel de Europa League, disputat pe Naţional Arena de Astra Giurgiu, se vor juca pe o suprafaţă pestriţă, edilii Capitalei refuză să dea cel mai mic detaliu despre costurile pentru pregătirea terenului.

Primarul Capitalei a recunoscut, într-o declaraţie pentru ziarul PUTEREA, că una dintre problemele majore ale stadionului este gazonul şi că nu se poate pune problema de rentabilitate în cazul Naţional Arena. „Nu este rentabil, dar ce vreţi să fac cu ea? S-o dau unuia sau altuia şi peste câţiva ani să mi se reproşeze acest lucru? Normal că nu pot vorbi de rentabilitate după doi ani de la o asemenea investiţie. Principala problemă este cu iarba, iar domnul Mircea Sandu (n.r. - preşedintele Federaţiei Române de Fotbal) ştie acest lucru. Şi eu stau acolo ca şi dânsul şi cunosc problemele”, ne-a declarat Oprescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: gazon, national, arena, stadion, oprescu, petice, iarba, supercupa, fotbal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TERMINATORU' DE PIDOSNICI
06 Iul 2013

Idiotii de la ALPAB nu sint in stare sa intretina un gazon,nu prea muncit,nici juma' de an-asa mari meseriasi sint,dar pe banii-multi-ai nostri-ma rog,multi prosti i-au adus la primarie,asa ca sa plateasca-dar eu nu vreau si i-as spinzura de pomi,prin parcurile ciopirtite tot de ei! Si idiotul sef,spagarul vrajitor si cu pungile de spirt la ochi-Ofilescu cel buhait-vrea ca astia,oamenii lui,sa se ocupe si de Parcul Tineretului?! SICTIR,JAVRELOR SECU/COMUNISTE!!
Random imageUltimele stiri

loading...