2018-12-16 05:39


Generaţia Facebook cere demiterea primarului Robert Negoiţă

 |  21:01
Generaţia Facebook cere demiterea primarului Robert Negoiţă
P24

Mobilizare fără precedent pentru demiterea primarului Robert Negoiţă. Chiar dacă strângerea de semnături din iarna trecută pentru declanşarea unui referendum a eşuat, oamenii au devenit foarte activi pe internet. Numai pe Facebook au apărut câteva pagini de socializare, una dintre ele având drept ţintă demisia primarului de la sectorul 3 „până în ultima zi a mandatului său”. Oamenii nu sunt extravaganţi, ei vor „condiţii normale de viaţă”, o guvernare modernă, credibilă, responsabilă, transparentă şi lipsită de corupţie.

Generaţia Facebook cere demiterea primarului Robert Negoiţă
zoom

Unul dintre cei mai activi cetăţeni este Marius Daniel Vintilă, care a lansat pagina „Liga Romana AntiCoruptie”, unde cheamă la consultări publice pe toţi cei cărora le pasă de condiţiile în care trăiesc. “Veniţi cu prietenii la dezbateri. Aduceţi ideile geniale cu voi. UndeS3PutereaCreste. Vreau să vă ajut să fiţi pe deplin informaţi, să vă ascult problemele şi părerile voastre, pentru ca mai apoi, împreună, să restructurăm, să modernizăm, să transparentizăm  şi să redăm credibilitatea guvernării administraţiei locale, măcinată şi falimentată de interese politicianiste de grup”, scrie Marius Daniel Vintilă. 

Anda Dobrescu, membru al grupului „Sunt cetăţean al sectorului 3” a distribuit evenimentul creat de Iubim Sectorul 3 pe 15 iunie 2015, care va funcţiona “până când va apărea acea persoană/acele persoane cu iniţiativă şi timp pentru organizare. Demisia lui Robert Negoiţă o vom cere până în ultima zi de mandat, 10 iunie 2016!”

Nemulţumirile oamenilor

Datoria de 45-50 de milioane de euro pe care Robert Negoiţă o are la ANAF nu este iertată de bucureşteni. Ei îi mai reproşează că a promis în Campania electorală că taxa de salibrizare va fi zero, dar

a mărit valoarea contractului pentru curăţarea drumurilor cu aproximativ 60%, fapt constatat de Curtea de Conturi. Referitor la reabilitarea gratuită a blocurilor, promisă în 2012, oamenii trebuie să plătească o cotă parte, deşi aceasta se face cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Investiţii de peste 97 milioane euro. O altă problemă este, în opinia cetăţenilor din sector, deturnarea de fonduri prin plata ilegală a peste 7 milioane de euro, în 2012 şi 2013, potrivit raportului Curţii de Conturi, unor firme private, prin modificarea de contracte. Distrugerea de spaţii verzi din jurul blocurilor, betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, grădinilor, betonarea a peste 8.000 de arbori şi folosirea unor lacuri chimice industriale care-i sufocă, mutilarea copacilor, schimbarea inutilă a peste 5.000 de bănci cu noi bănci modulare sunt alte nemulţumiri ale oamenilor care-l acuză pe primar că a risipit milioane de euro. Borduriada roşie, ghetoizarea locurilor de joacă, construirea de fântâni în apropierea Parcului IOR, lucrări neatorizate de Mediu în parcuri sunt alte reproşuri ale oamenilor.

Robert Negoiţă a reuşit să-şu atragă oprobiul public prin interzicerea folosirii luminii în timpul zilei în şcoli, prin comasarea unităţilor de învăţământ şi înghesuirea elevilor pentru interese de partid. De asemenea i se reproşează că nu a construit locuinţe sociale.

Reacţia primarului

În luna decembrie 2014, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, primarul Robert Negoiţă i-a acuzat pe consilierii opoziţiei de iniţierea petiţiei online pentru demiterea sa. „Probabil că dvs. ați inițiat și acea petiție pe online, nu dvs, dar v-o asumați probabil. Am văzut că e o inițiativă de genul acesta în care spune că am promis taxă zero la gunoi și că am crescut taxele cu 60%, iar ideea ar fi că dacă cei care au inițiat petiția respectivă ar fi de interes din ce partid fac parte sau dacă nu fac parte din niciun partid, ar trebui să se înscrie repede, că am văzut că tocmai s-a înființat un partid nou acum și ar trebui să se ducă repede primii să fie membri fondatori în acel partid, atâta timp cât la o taxă zero poți să pui 5000% - tot zero e”, a declarat Robert Negoiță, adresându-se consilierilor din opoziție.

Din postările bucureştenilor din sectorul 3

• Victor Lucian a postat pe 9 noiembrie 2015 pe pagina “Să ne luăm Bucureştiul înapoi” următorul text: ”Cartelul politico - financiar, PSD - constructori, distruge sectorul 3. Nepotul securistului Anghelache Constantin, vânzătorul a peste 250.000 de saşi, conduce cea mai mare reţea de distrugerea a spaţiului verde din Bucureşti. Acesta este Robert Negoiţă, o emanaţie a securiştilor din spatele Grivco. Cartierele Dristor - Titan, distruse de Robert Negoiţă. Amenajează «diafragme», în loc de creşe. Borduri, în loc de cămine pentru copii. Garduri de 2 metri, în loc de centre IT la şcoli. Pavele şi betoane, în loc de spaţii verzi bine îngrijite şi aerisite. Peste 20 de milioane de euro - bani publici - a cheltuit Negoiţă pe amenajări inutile, absurde. Firmele clientelare de partid, abonate la banul public, le vom regăsi pe lista donatorilor de fonduri pentru campania din 2016.

• Victor Lucian, 30 octombrie 2015: “Acest edil trebuie anchetat urgent pentru deturnare de fonduri publice, pe obiective care nu solicită neapărat investiţii”.

• Florin-Ştefan Vasile a postat pe 9 noiembrie 2015: “Sectorul betoanelor din Bucureşti, sectorul 3. Cel mai mare teren - sector - al distrugerilor de pe domeniul public, din Bucureşti. Suprafaţa spaţiului verde s-a diminuat considerabil în sectorul 3, până la maxim 13 mp/ locuitor, la jumătate faţă de norma legală europeană de 26 mp/ locuitor. Robert Negoiţă a diminuat trotuarele, a betonat tot ce se putea pe aleile dintre blocuri, a super betonat trotuarele care nu necesitau investiţii în acest sens, a avizat terase pe spaţiul verde din parcuri, a ridicat adevărate ghetouri - lagăre urbane prin amplasarea de garduri de 2 metri la locurile de joacă, a inventat alei de acces în parcuri, a ridicat ziduri de peste 1 metru între blocuri, inutile şi total inestetice etc. Această practică va fi stopată din iunie 2016, după alegerile locale de anul viitor.

• ‎Simona Oprea‎, 30 octombrie 2015: “Din ciclul «sunt nebun, dar nu mă tratez». Tot la metrou Nicolae Grigorescu, Neghiobiţă, zis şi Molima Neagră, tocmai a mai îngropat nişte copaci de curând, după bunul lui obicei. Vă daţi seama câţi bani ar pierde dacă ar renunţa la câteva dale din jurul fiecărui copac? Mă întreb dacă proiectele acestor porcării de lucrări pe care le face prevăd şi îngroparea copacilor (deşi presupun că ar trebui să fie ilegal) sau nu se respectă proiectele. Are cineva idee? Poate ar merge o sesizare la Garda de Mediu referitor la acest aspect, o să distrugă toţi copacii din sector. După cum se vede, trotuarul arată prea normal şi s-a gândit el să-l mai pocească puţin cu bine cunoscutele lui borduri roşii, fix pe mijloc. Nişte bani cheltuiţi cu cap şi folos, după cum ne-a obişnuit deja”.

• Societatea Civilă Sector 3, 20 octombrie 2015: “Lipsa de implicare şi dezinteres din partea autorităţilor din sectorul 3 şi a regiilor de utilităţi conduce la haos ! Foarte multe familii din sectorul 3 nu au căldură în apartamente.

• Florin Ştefan Vasile, 25 octombrie 2015: “Doresc ca locuitorii sectorului 3 să aibă parte, începând cu 2016, de speranţă şi încredere că Administraţia Sectorului 3 se poate face şi în beneficiul lor şi nu cu borduri şi mobilier urban de milioane de euro! Ce resimţim noi în prezent, ca cetăţeni? O administraţie inertă, opacă şi aservită actualei clase politice! Este adevărat că fără un partid în spate nu poţi avea un rezultat aşteptat, însă cu un om cu experienţă în administraţie, echilibrat şi tenace, putem avea un succes neaşteptat!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

Mai multe imagini:
Generaţia Facebook cere demiterea primarului Robert Negoiţă
zoom

TAGURI: facebook, demitere, primar, robert negoita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
12 Noi 2015

Acum sau trezit ? a furat 50 - 60 milioane euro din constructi si afaceri .Plus combinati cu mafia italiana . Bravo statule , eu dau si 50 bani la impozit .
ROMAN POLANSCHI
13 Noi 2015

Acest Robert Betonitza, a betonat si a pus dalele lui Videanu ,una peste alta ,de trei ori . La iesirea din metro la Titan era un castan inspre statia lui 330,311,sub care in timpul verii sau daca ploua statem si noi .L-a taiat cu totul. Pe Baba Novac a taiat toti teii sa puna asa zisi mesteceni din tari subtropicale ,care nu rezista la iernile nostre. Stiu ca deja are un proces pe rol ,cu cheltuirea a peste 10 milioane de euro ,pt Bul Unirii. Povestea cu fiscul nu s-a terminat ,pt ce i s-a intimplat acum ,este de ochii lumii si mai are de 2 ori mai mult de platit la Fisc. Dorim cu totii o investigatie nepartizana ,inclusiv cu blocurile asa zis "termoizolate ",care sint cea mai mare primejdie de incendii ,mult mai rau ca la clubul Colectiv .
RAZVAN
30 Noi 2015

Sunteti niste cretini. In sfarsit sectorul asta arata omeneste si se gasesc niste retardati care stau in fata calculatorului sa gaseasca nod in papura. Doar asa ca sa fim impotriva. Mergeti in Drumul Taberei sa vedeti acolo 0% actiune din partea primarului. Cred ca 90% din locatarii sectorului 6 nici nu stiu cum il cheama pe primar.
JOHN
01 Dec 2015

Unii sunt si lipsiti de ocupatie in ultimul hal, sa nu zic altceva... Si este in principal vina mass-media ca baga in seama toti "dilaii" din sectoare... Pai cand treci din orice sector in sectorul 3, se vede diferenta... Locuiesc in sectorul 2 si mi-as dori sa avem si noi un primar ca Robert Negoita sau "betonita" cum ii spun fel si fel de oameni fara ocupatie... Bagati-i in seama ca maine, poimaine vom fi condusi de ei, de asa-zisii tehnocrati, oamenii de nimic din spatele monitorului care nu fac altceva decat sa ii critice pe altii cand ei nu fac nimic... Felicitari presei aservite... Acum pe bune, cu cine ati vrea sa schimbati primarul de la sectorul 3?
VINTILA MARIUS DANIEL
05 Dec 2015

Va multumesc in numele meu personal si al intregii echipe a Miscarii Civice "UndeS3 Puterea Creste" pentru articol. Reprezinta o recunoastere odata in plus a muncii asidue depuse inca din 2011, a rezultatelor extraordinare obtinute in lupta anticoruptie, a spiritului civic cu care incercam sa angrenam in viata comunitatii din Sectorul 3 tot mai multi cetateni bine informati, responsabili si atenti la viata publica locala, compromisa foarte grav de multiplele "guvernari" si "solutii" politice de partid care s-au perindat la putere dupa Revolutie. Articolul ma incurajeaza sa muncesc si in viitor si mai mult si sa continui tot mai puternic, pe masura ce tot mai multi cetateni mi se alatura, lupta anticoruptie cu infractorii din structurile institutiilor centrale si locale, lupta pentru aducerea investitiilor publice pe un fagas identic cu ierarhia nevoilor cetatenilor si nu cu interesele de partid, lupta pentru o educatie moderna si solid sustinuta financiar, lupta pentru protectia sociala a adevaratelor categorii defavorizate, lupta pentru un mediu cu adevarat respectat, conservat, dezvoltat si salubrizat, lupta pentru o informare corecta, libera si completa privind deciziile si investitiile locale si lupta neincetata pentru asigurarea unei depline sigurante si ordini publice. Toate sunt cerute insistent de oamenii din Sectorul 3 de ani de zile, iar puterea politica aflata pe mana partidelor le-a ruinat sau le-a ignorat in favoarea investitiilor politicianiste cu care a fost devalizat anual bugetul public: borduriade de tip zid de cazemata in culori de toata jena, betonarea inutila sau acoperirea de suprafete imense cu materiale pe care te poti accidenta indiferent de anotimp, sisteme de irigatii complet atehnic construite care la scara larga uda si la 4 grade iarna sau pe ploaie, devastari si investitii necontrolate si neautorizate in spatii publice care nici macar nu se aflau in aria de responsabilitate a Primariei Sector 3. Multe alte elemente de larg interes
HAZNAUA URBEI
05 Dec 2015

E bagat cu mafia italiana , afaceri ci imobiliare si vrea sa le dea statului - bancilor , cu noua hotie care se va face de catre parlament .El are 1000 - 2000 - 5000 case imobiliare care nu sau vindut , in sandramaua - margine de Bucuresti si vrea sa scape , bagindule in noua lege a falimentului personal . Dar si de dat la stat impizite de 70 - 80 milione euro . Eu daca nu dau o luna platesc penalizare , el de ce nu plateste . Alo Isarescu si ANAF ce tot crosetati in birouri ? Adormitilor pe o falca grasa .
Random imageUltimele stiri


loading...