2017-01-18 14:53

SOCIAL


George Bosânceanu, din nou în libertate

 |  14:13

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis, în cursul zilei de vineri, recursul omului de afaceri George Bosânceanu la decizia de arest preventiv luată de Tribunalul Constanţa. Omul de afaceri a fost pus din nou în libertate, acesta urmând să fie judecat pentru instigare la furt calificat, precizează Mediafax.

Omul de afaceri George Bosânceanu, arestat preventiv, luni, sub acuzaţia de instigare la furt calificat, a fost pus din nou în libertate după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis, vineri, recursul acestuia la decizia de arestare luată de Tribunalul Constanţa.

Tribunalul Constanţa a emis, luni, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Bosânceanu, decizia nefiind însă definitivă. Decizia instanţei a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanţa, care a decis ca Bosânceanu să fie cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara. George Bosânceanu este cercetat, alături de mai multe persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, evaziune fiscală, furt cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Conform anchetatorilor, el şi-a extins Hotelul Histria din Mamaia fără a avea autorizaţie, iar apoi, în timpul lucrărilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite branşamente ilegale la reţeaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fără TVA.

De asemenea, Bosânceanu mai este acuzat că prin neînregistrarea în evidenţele fiscale a veniturilor societăţilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei. În luna ianuarie a acestui an George Bosânceanu a mai fost arestat preventiv, pentru 15 zile, iar la expirarea termenului magistraţii Curţii de Apel au respins prelungirea mandatului, înlocuind şi atunci măsura de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi ţara. Ulterior, în urmă cu zece zile, anchetatorii au descins în zece locaţii ale lui Bosânceanu, precum şi ale unor angajaţi sau colaboratori, din municipiul Constanţa din localităţile Tuzla şi Ovidiu. În urma acţiunii au fost descoperite mai multe bărci şi componente pentru acestea, dar şi plasme TV, ATV-uri, mobilier şi alte bunuri, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, din cercetări stabilindu-se că acestea au fost sustrase. 

Conform anchetatorilor, George Bosânceanu îşi punea colaboratorii să comită furturi din incinta mai multor societăţi comerciale din judeţul Constanţa, valoarea prejudiciului fiind de mai multe zeci de mii de euro, mai informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-02

TAGURI: eliberare Bosanceanu, George Bosanceanu, arestare afaceristComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COSTI
25 Feb 2012

daca aveti noroc va iarta ! daca nu ati pus-o ! ia verificati a cui este po za !
GABRIELA
25 Feb 2012

Domnilor,Corectati poza n u este a celui despre car e scrieti......Incercati sa fiti mai profesioniost i altel s-ar putea sa fit i dati in judecata

Adauga un comentariu

Random image