2017-01-24 11:13


Gheaţă la preţ de pui şi mici expiraţi în magazine

 |  17:32
Gheaţă la preţ de pui şi mici expiraţi în magazine

Mici sau diverse sortimente de carne congelate care prezentau aspect şi culori ciudate, piept sau ficat de pasăre cu greutatea crescută de cantitatea prea mare de gheaţă - acestea sunt rezultatele controalelor întreprinse de comisarii Protecţiei Consumatorilor în ultima perioadă.

În perioada 15 - 23 august au fost verificaţi 684 de operatori economici, la aproape 80% fiind depistate nereguli. În magazine se vindeau mici congelaţi cu o culoare modificată, carne tocată expirată de 20 de zile, mici expiraţi de şapte luni, dar şi legume congelate care ieşiseră din termenul de valabilitate de mai bine de două luni. Mai mult decât atât, numeroşi vânzători nu respectau condiţiile de depozitare a mărfii (în spaţii cu temperatura minimă de minus 18 grade Celsius), ceea ce a dus la deteriorarea produselor. De asemenea, o parte din produse fuseseră congelate şi decongelate de mai multe ori, nemaifiind bune pentru consum. Comisarii au mai sancţionat şi existenţa expresiilor/sintagmelor de forma “produs congelat fără conservanţi”, “legume proaspete fără conservanţi”, “nu conţine conservanţi”, considerând că astfel de exprimări păcălesc clienţii în condiţiile în care congelarea reprezintă o metodă deconservare a alimentelor, adăugarea altor substanţe în acest scop nefiind justificată.

În urma neregulilor depistate, aproximativ 700 de kilograme de produse alimentare congelate, în valoare totală de aproape 9.000 de lei, au fost oprite definitiv de la vânzare. În plus, comisarii au aplicat sancţiuni de aproximativ 1,3 milioane lei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală