2017-01-25 03:35


Ghid util pentru dezgheţarea maşinii pe timp de iarnă !

 |  12:16
Ghid util pentru dezgheţarea maşinii pe timp de iarnă !

Vremea rece din ultima perioadă le-a dat bătăi de cap şoferilor, nu doar pe şosele, dar şi în parcări. După ninsorile abundente şi valul de frig din ultima săptămână, posesorii de autovehicule au fost puşi în dificultate de un nou fenomen: aceştia şi-au găsit maşinile acoperite de un strat de gheaţă.

Parbrizul îngheţat, încuietorile blocate şi întreaga caroserie a maşinii acoperită de gheaţă pot fi rezolvate cu o investiţie minoră, potrivit site-ului b365.ro. Cu o investiţie de mai puţin de 100 de RON, şoferii ar putea scăpa de problemele provocate de îngheţarea maşinilor. Astfel, o folie specială, pentru parbriz, costă 40 de lei, în timp ce un spray special ăentru dezgheţarea parbrizului şi a încuietorilor maşinii costă între 17 şi 20 de lei. Acesta poate fi folosit chiar şi în cazul în care temperaturile ajung la -50 de grade Celsius.

Sub nicio formă nu este recomandat ca proprietarii autoturismelor să folosească apă fierbinte pentru a dezgheţa geamurile sau parbrizul maşinii, existând riscul ca din cauza şocului termic acestea să se spargă ! Pentru cei care nu au apucat să-şi achiziţioneze sprayuri speciale, se poate folosi pentru dezgheţarea geamurilor alcool, sau o soluţie de apă cu oţet ori lichid de parbriz special pentru vreme rece.

Un alt sfat util pentru cei care folosesc maşina în această perioadă este să ridice ştergătoarele când lasă maşina în parcare, pentru a evita îngheţarea acestora. La pornirea maşinii, se recomandă ca ştergătoarele să fie pornite după ce gheaţa de pe parbriz sau lunetă începe să se topească pentru a nu suprasolicita motoraşul care permite funcţionarea acestora. De asemenea, este recomandat să nu se folosească sistemul de deschidere a geamurilor, deoarece există riscul ca acesta să se defecteze.

Pentru cei care sunt dispuşi să investească o sumă de bani mai mare, dar preferă comoditatea, există şi posibilitatea dezgheţării maşinii încă de când se află în casă: pentru circa 200 de euro, poate fi instalat un sistem care permite pornirea motorului de la distanţă. Maşina poate să pornească acţionată printr-o telecomandă cu o rază de până la 1.600 de metri. Tot ce trebuie să se asigure proprietarii de autovehicule este pornirea sistemului de încălzire şi scoaterea din viteză a maşinii înainte de oprirea motorului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-02

TAGURI: dezghetare masina, inghetare parbriz, masina dezghetata, masina inghetata, sistem pornire motor, pornire motor automatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală