2018-10-23 01:54


Goana după pământ în Giurgiu. Judecători suspectaţi de trafic de influenţă.

 |  21:01
Goana după pământ în Giurgiu. Judecători suspectaţi de trafic de influenţă.
P24

Eugenia Grigore este singura moştenitoare din comuna Mihai Bravu, judeşul Giurgiu, căreia nu i s-a emis titlul de proprietate pe terenurile moştenite. Agentul agricol al Primăriei, Daniel Petcu, tărăgănează eliberarea docummentaţiei de aproape 8 ani. Femeia suspectează Primăria Mihai Bravu că nu vrea să-i retrocedeze cele 4,9 hectare de teren agricol, împrăştiate în vreo 10 parcele. Eugenia Grigore a spune că avocatul a trădat-o şi că dosarul ei din Judecătoria Giurgiu este însemnat, iar magistratul încearcă să o intimideze.

“Sunt reclamantă în dosarul 15289/236/2013judetul Giurgiu. Pârâţii sunt Comisia locala fond funciar din comuna Mihai Bravu şi Comisia judeţeană de fond funciar Giurgiu”, începe relatarea cititoarea noastră.

Motivul procesului este tergiversarea întocmirii documentaţiei în vederea emiterii titlului de proprietate. “Din 1991 de când a avut loc punerea în posesie şi până acum nu mi s-a eliberat titlul de proprietate. Eu sunt legatar universal al lui Alexandru Lupu, singurul fiu al lui Ion C Lupu, din comuna mai sus amintită, decedat în anul 2000”, povesteşte Eugenia Grigore. Femeia a trăit în concubinaj  cu Alexandru Lupu, care nu are alţi moştenitori, decedat şi el în anul 2008. În ultimul testament încheiat la notariat în 2003 nu au putut fi înscrise cele 10 parcele de pământ pentru că nu avea titlul de proprietate şi nici procesele verbale de punere în posesie pe numele lui. Tocmai de aceea, Alexandru Lupu a numit-o pe Eugenia Grigore legatar universal pentru a accede la toată averea lui. Şi înainte şi după decesul concubinului său, femeia a tot încercat să preseze autorităţile locale să-i emită titlul de proprietate. Permanent se izbea de acelaşi personaj – agentul agricol, în prezent referent, Daniel Petcu – om foarte ocupat, pentru care parcelarea este o treabă anevoioasă, care îi va lua trei ani de muncă.

“În 2012 s-a schimbat conducerea primăriei, dar tot nu am fost luată în seamă, deoarece acest Petcu avea nişte fini care erau interesaţi de 2 parcele ale familiei Lupu, care se aflau în vecinătatea casei lor. Ba mai mult, deşi suntem în proces din 2013, terenul este îngrădit şi arat”, relatează Eugenia Grigore.

Faza procesuală

După mai multe amânări, în 2013, femeia a chemat în judecată Comisia de fond funciar a Primăriei Mihai Bravu şi Comisia de fond funciar a Judeţului Giurgiu, deoarece nu mai ştia care din cele două tergiversează lucrurile. În instanţă, comisia judeţeană a spus că este de acord să-i elibereze titlul de proprietate dar nu are documentaţia la dosar. “Primăria nu are de gând nici acum să intru în posesia titlurilor de proprietate pentru că este interesată ca pământul meu să-i rămână şi să-l poată distribui după plac.

La process, avocatul Primăriei, Mihaela Beca a cerut suspendarea acţiunii şi a invocate nedefinitivarea parcelării. Instanţa a respins solicitarea. Văzând că nu se suspendă cauza a adus în proces o rudă de gradul 4 a lui Ion Lupu, care a facut cerere de intervenient în dosar şi şi-a angajat un alt avocat, care era prietena celei care o reprezenta pe Eugenia Gavrilă. “Avocata mea m-a trădat. De acum mă reprezint singură în proces. Brusc, la termenul din 15 octombrie 2015, judecătoarea şi-a schimbat atitudinea faţă de mine, se răţoia la mine şi căuta cu privire prin sală parcă vrând să se convingă că o aude cine trebuie”, afirmă Eugenia Gavrilă. Au urmat alte termene amânate din cauza expertului care nu reuşea să facă expertiza topografică.

Mesaje necunoscute

Din 15 octombrie, Eugenia Grigore a observant că la fiecare termen de judecată, pa cadranul telefonului îi apărea un mesaj: recepţionat Elena 34. Apoi, la unul din termenele de judecată a observant că dosarul său era marcat cu galben. “Când am întrebat grefierul de ce este dosarul însemnat, toţi avocaţii din jurul meu s-au tresărit şi s-au retras. Grefiera mi-a spus că îsta e un semn că dosarul este vechi. Eu cred că este un semn pentru judecător să ia decizii împotriva mea”, susţine Eugenia Grigore. Din informaţiile noastre, ştim că mai ales în cazuri de corupţie, toţi cei implicaţi încearcă să respecte procedurile şi să nu lase urme.

“Am făcut sesizare la SRI în legătură cu mesajele de pe telefon, care apăreau în zilele în care aveam termen în proces. După 30 zile, am primit răspuns că SRI se ocupă doar de siguranţa naţională. După o săptămână pe ecranul telefonului a apărut cuvântul multimedia şi un număr de telefon care ma apela. Când răspundeam mi se punea tot timpul muzică”, încearcă să explice Eugenia Grigore mesajele dubioase. Apoi, femeia s-a adresat Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Giurgiu. “Directorul OCPI locuieşte în comuna Mihai Bravu. El mi-a spus ca nu a primit nimic de la Prefectură, dar o salariată ştia că Lupu C Ion are 2 procese verbale de punere în posesie. Mi s-a aprobat o expertiză topografică, dar s-au încercat tot felul de motive de întârziere.

Toţi din comună au primit titlul de proprietate”, povesteşte femeia, care aşteaptă dreptatea în justiţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: pamant, giurgiu, comuna, mihai bravu, judecatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...