2017-01-20 18:07

SOCIAL


Grecia, Cipru şi Italia oferă cele mai multe joburi sezoniere. Ofertele de muncă sunt în creştere la salarii mai mici cu 200 de euro faţă de anul trecut

 |  17:54
Grecia, Cipru şi Italia oferă cele mai multe joburi sezoniere. Ofertele de muncă sunt în creştere la salarii mai mici cu 200 de euro faţă de anul trecut
Numărul locurilor de muncă sezoniere, în străinătate, pentru ospătari,barmani şi bucătari au crescut în primele două luni din 2011, faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut. Salariile sunt însă mai mici cu 200 de euro faţă de celeoferite în 2010. Cele mai multe oferte vin din Grecia, Cipru şi Italia.Numeroase joburi se găsesc, în această perioadă, şi în IT, relaţii publice şivânzări.

Ca de obicei, în aceastăperioadă, anunţurile de angajări pentru ospătari, barmani sau bucătari dominăsite-urile de recrutare. Locuri de muncă sezoniere sunt mai multe ca anultrecut, dar salariile sunt mai mici. Potrivit reprezentanţilor site-urilor derecrutare, un barman va câştiga, lunar, cu aproximativ 200 de euro mai puţindecât anul trecut.

Totuşi, alimentaţia publică şi turismul nu sunt singureledomenii care au început să-şi mărească oferta de locuri de muncă în aceastăperioadă. Numeroase oferte de angajare se găsesc şi în Relaţii Publice sau IT. “Principalele domenii în care sunt oferte de angajare sunt vânzări, IT,unde numărul ofertelor a rămas acelaşi ca şi anul trecut şi relaţii publice.Începând cu luna aprilie vor apărea şi ofertele pentru joburi sezoniere. Suntnumeroase oferete din afară. Ţările cu cele mai bogate oferte sunt Grecia,Cipru sau Italia. Salariile sunt, în medie, de 800-900 de euro. Sunt însă maimici faţă de anul trecut, cu aproximativ 200 de euro. Dacă un barman câştigaanul trecut 1.000-1.200 de euro pe lună, anul acesta oferetele sunt de 800 deeuro”, ne-a declarat Adela Răpeanu, expert în comunicarepentru Myjob.

Site-ul de recrutare e-jobs a primit chiar mai multeoferte de muncă sezoniere, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010. “Ne aşteptam ca de pe la jumătatea lui martie să aparăofertele pentru locurile de muncă sezoniere, dar am primit deja destul demulte. Sunt clar mai multe joburi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ceimai mulţi angajatori nu menţionează salariul în anunţul de angajare şi preferăsă negocieze acest lucru la interviu. Din ofertele primite până în acestmoment, salariile par să fie aceleaşi ca anul trecut. Cele mai multe oferte dejoburi sezoniere vin din România. În străinătate, cele mai multe persoane seinteresează de ofertele din Grecia. Ne aşteptăm ca pe la jumătatea luniiaprilie să se ocupe toate posturile sezoniere de pe litoralul românesc. Câtpriveşte alte domenii, sunt numeroase oferte în IT, ca şi anul trecut, dar şiîn relaţii publice”, ne-a explicat Dana Marin, reprezentant eJobs.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANAIT DORINA PAULINA
16 Dec 2012

caut de munca in curatenie menajera,ajutor bucatarie,ingrijire batrani,vorbesc italiana si scris am mai lucrat in padova ajutor bucatar si curatenie 3 ani.va multumesc.

Adauga un comentariu

Random image