Grevă generală în administrația publică. Când vor fi închise ghișeele
2018-08-17 14:44


Grevă generală în administrația publică. Când vor fi închise ghișeele

 |  10:33
Grevă generală în administrația publică. Când vor fi închise ghișeele

Sindicaliștii din administrația publică locală anunță că marți, 12 iulie, vor face grevă pe parcursul întregii zile după ce negocierile cu Ministerul Muncii privind creșterea salariilor au eșuat.

"Marți va fi grevă în toată țara, cu întruperea activității pe durata întregului program de lucru. Vor participa sindicatele și salariații care au aderat la formele de protest inițiate de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație. În data de 19 iulie, urmează grevă generală pe termen nelimitat. În Capitală, vor paticipa la formele de protest Primăria Generală și Primăria Sectorului 3", a declarat Bogdan Șchiop, secretar general al FNSA, pentru Mediafax.

Reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație au avut sâmbătă negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuții în urma cărora sindicaliștii susțin că nu s-a ajuns la un consens. Sindicaliștii susțin că salariații din administrația publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).

La data de 05 iulie, sindicaliștii din administrația publică au intrat în grevă timp de o oră.

Aceștia cer majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului din administrația publică locală cu 25% și acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariații care primesc și cei care nu-l primesc. Totodată, solicită ca salariații din administrația publică locală să beneficieze de vouchere de vacanță.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-11

TAGURI: greva, administratia publica, ghisee, sindicate, ministerul muncii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...