2018-11-19 21:28


Grile greşite la examenul la Medicină. Plângere publică la UMF “Carol Davila” - DOCUMENTE

 |  14:34
Grile greşite la examenul la Medicină. Plângere publică la UMF “Carol Davila” - DOCUMENTE

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti din 2013 a avut loc pe 24 iulie. La ieşirea din examen, candidaţii au reclamat că mai multe grile şi răspunsurile din grile au fost greşite. UMF “Carol Davila” şi-a asumat greşeala pentru două grile, însă candidaţii şi părinţii acestora spun că e vorba de 10 grile greşite. La cinci zile de la data examenului de admitere la Medicină, timp în care au apărut şi rezultatele, s-au rezolvat şi contestaţiile, candidaţii admişi au optat pentru facultatea pe care vor s-o urmeze, problemele legate de grilele greşite nu s-au rezolvat. Mai mult, la Ministerului Educaţiei Naţionale şi la UMF “Carol Davila” a fost depusă luni, 29 iulie 2013, o plângere publică, ce reclamă grilele greşite, făcută de o parte dintre candidaţi şi părinţii acestora.

De asemenea, deşi la UMF „Carol Davila” s-a cerut afişarea tuturor grilelor de la examenul al Medicină şi baramul aferent acestora, Universitatea nu s-a sinchisit să le facă publice.

“Vă aducem la cunoştinţă că în cadrul examenului de admitere organizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» Bucureşti, apreciem că au fost greşit rezolvate în grila de corectare un număr de 10 întrebări (cele 2 recunoscute oficial şi încă 8 pe care vi le supunem atenţiei). Vă informăm că, în aceste condiţii, ierarhia stabilită nu respectă realitatea, încălcându-se în mod evident prevederile principiului asigurării egalităţii de şanse, stabilit prin Legea 1/2011, Legea Educaţiei Naţionale la articolul 3, litera j. Acest principiu fundamental este, de asemenea, încălcat prin decizia de a se acorda «din oficiu» 2 puncte tuturor candidaţilor, fără a anula răspunsurile iniţiale, la cele 2 «grile greşite», recunoscute public de Universitate”, se arată în plângerea publică.

În documentele ataşate găsiţi grilele pe care candidaţi la medicină şi părinţii acestora le consideră greşite.

Emil Apostol, unul dintre părinţii care reclamă grilele greşite, a declarat pentru PUTEREA că este “inadmisibil ce s-a întâmplat la examenul de Medicină” şi acuză UMF “Carol Davila” de lipsă de transparenţă.

“Noi am adus la cunostinţă către UMF «Carol Davila» grilele greşite imediat după examen. Mai mult, au fost profesori de anatomie de la UMF «Carol Davila» care au fost trimişi acasă de conducerea universităţii întrucât ne-au dat dreptate. Şefii UMF au considerat că profesorii instigă candidaţii şi părinţii. Noi vrem să fie afişate toate grilele de la examen şi baremul. La medicină nu există transparenţă. Temeiul legal, HG 966/2011, în baza căruia a fost organizat examenul de amitere a fost abrogat demult. Poate ne va ajuta ministrul Educaţiei, domnul Pricopie, sau Mihnea Cosmin Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământul Superior. Deşi în cazul domnului Costoiu avem dubii, în declaraţia lui de avere figurând un contract cu UMF «Carol Davila»”, a spus Apostol.

Citiţi şi:

De altfel, PUTEREA a solicitat, luni, 29 iulie, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, în baza Legii 544/2001, grilele aferente examenului de admitere şi baremul corespunzător acestora. Solicitarea PUTEREA o găsiţi în documentele ataşate. Răspunsul UMF, nu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-08-02

Documente:
Citeste si:
Rezultate Medicină 2013 - ADMIŞI şi RESPINŞI. Admitere la UMF Carol Davila
20 de subiecte greşite în grila de examen de la UMF “Carol Davila”. Admiterea ar putea ajunge în instanţă
TOATE Rezultatele la Admitere Medicină 2013. Rezultate - Admişi la UMF Carol Davila
Rezultate şi note la Medicină – Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, specializările Balneofiziokinetoterapie şi Tehnică Dentară (FMAM BFK+TD). Amitere 2013 la UMF Carol Davila
Rezultate şi note la Medicină – Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM). Admitere 2013 la UMF Carol Davila
Rezultate şi note la Medicină - Farmacie. Admitere 2013 la UMF Carol Davila
Rezultate şi note la Medicină Generală. Admitere 2013 la UMF Carol Davila
Admitere 2013. Rezultatele şi notele la Medicină Dentară la UMF Carol Davila
Rezultate şi note la Medicină. Admiterea 2013 la UMF Carol Davila
Părinţii vor doar adevărul

TAGURI: grile, gresite, medicina, admitere, examen, umf, carol, davila, 2013, plangere, publica, candidati, parinti, documente
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


APOSTOL EMIL
13 Sep 2013

desi termenul legal de maxim 45 de zile a fost depasit COSTOIU, PRICOPIE SI SINESCUrefuza sa raspunda sesizarii depuse
Random imageUltimele stiri


loading...