2017-01-25 03:30


Groapă de 15 mp la rondul Coşbuc

 |  17:02
Groapă de 15 mp la rondul Coşbuc

Germanul Manfred Stader, unul dintre maeştrii europeni ai picturii stradale tridimensionale, a dezvelit, ieri, cea mai recentă creaţie a sa, prima pictură 3D realizată în aer liber în România.

Lucrarea este amplasată la intersecţia dintre Bulevardul Regina Maria şi Bulevardul Libertăţii, în faţa rondului Coşbuc. Pictura, având dimensiunile de 3 pe 5 metri, înfăţişează o groapă. ”România, şi probabil Bucureştiul, este faimoasă pentru gropile pe care le are. M-am gândit să fac o groapă pentru că oamenilor le plac senzaţiile pe care le generează gropile mai cu seamă atunci când sunt adânci”, a declarat Manfred Stader.

Manfred Stader a mai spus că prima “gaură culturală” a realizat-o în urmă cu 25 de ani, după care a urmat o pauză de mai mulţi ani în privinţa 3D Street Art şi odată cu evoluţia internetului a revenit la acest stil în urmă cu 7-8 ani. De atunci notorietatea sa a crescut exponenţial, artistul german realizând picturi tridimensionale stradale în mai multe oraşe (Hong Kong, Cape Town, Berlin, Los Angeles şi altele) de pe aproape toate continentele lumii, cu excepţia Australiei. Pictura realizată în aer liber la Bucureşti de pictorul german face parte dintr-un proiect cultural mai amplu al unui lanţ de magazine. În cadrul aceluiaşi proiect, compania care sărbătoreşte deschiderea celui de-al 100-lea magazin va premia 100 de şcoli cu câte un laborator IT modern şi alte 100 de unităţi şcolare cu câte un videoproiector fiecare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală