2019-01-22 15:29


Gunoaiele rămase după lucrările de reabilitare, strânse abia după recepţionare

 |  21:01
Gunoaiele rămase după lucrările de reabilitare, strânse abia după recepţionare
P24

Vântul puternic de duminica trecută a readus în actualitate problema gunoaielor din oraş, mai ales a celei dintre blocuri, unde ADP-urile au „uitat” să le mai strângă. La toate acestea se adaugă frunzele căzute din copaci şi nestrânse care au creat adevărate capcane pentru pietoni, dar şi mirosuri de putrefacţie după ploaie. Un fapt inedit s-a petrecut în sectorul 3 al Capitalei, protagonist fiind chiar primarul Robert Negoiţă. O problemă a bucureştenilor este blocajul suplimentar din trafic creat la orele de vârf de maşinile operatorilor de salubrizare.

Un cititor ne-a transmis un print screen la redacţia PUTEREA, după o conversaţie pe care a avut-o pe facebook cu primarul sectorului 3, Rober Negoiţă. Bucureşteanul ne-a destăinuit că, blocul vecin cu cel în care locuieşte, a fost reabilitat termic în această vară. Lucrările s-au terminat de vreo două luni, dar resturile şi gunoaiele nu au fost strânse. Deoarece Negoiţă este unul dintre puţinii primari care răspunde la problemele ridicate de cetăţeni, aceştia îşi spun adesea neajunsurile. „Prima dată i-am scris primarului pe 21 octombrie, apoi pe 1 şi pe 11 noiembrie şi nu s-a întâmplat nimic. Gunoiul este tot acolo”. Oamenii se întreabă unde se va ajunge cu mizeria, mai ales că deratizarea în Capitală a rămas o mare problemă, după ce Municipalitatea a renunţat la contractul cu firma 3D şi a pasat

problema la sectoare. Este lăudabil că o firmă a terminat lucrările mai devreme, dar recepţia nu este un motiv ca mizeria să zacă pe străzi luni în şir fără să fie amendată.

Curăţenie de mântuială

Locurile virane, foto 2, au rămas o problemă eternă. Firma de salubrizare nu strânge niciodată toate gunoaiele care se strâng pe terenul primăriei. Câte un angajat al ADP mai trece pe acolo, dar treaba este făcută cu maximă timiditate, niciodată complet. Locul se află chiar în faţa unei grădiniţe, iar în zonă mai mulţi liceeni se ascund acolo să fumeze. Un sediu ADP sector 2 este la mai puţin de 100 de metri distanţă, dar drumul şefilor nu trece prin spatele blocurilor.

Gunoaiele rămase după lucrările de reabilitare, strânse abia după recepţionare
zoom

Blocajul în trafic

O altă problemă a bucureştenilor este blocajul în trafic creat de maşinile de gunoi la orele de vârf. Dacă au ghinionul să prindă din urmă pe o străduţă o maşină care strânge gunoiul, stau blocaţi 20-30 de minute fără să aibă posibilitatea să se strecoare pe altă arteră.

Oamenii ne întreabă de ce firmele de salubrizare n-ar putea funcţiona în afara perioadei cu trafic întens. (toto trafic) Singura primărie care a răspuns prompt la solicitarea noastră a fost cea a sectorului 6. „Pentru intervalul de vârf, orele 15.00 – 18.00, au fost luate măsuri în ceea ce priveşte eliberarea marilor bulevarde şi arterele intens circulate de maşinile şi utilajele firmei de salubrizare.

Intrarea pe aceste străzi se face după orele 19.30. Pentru intervalul de dimineaţă, orele 07.00 – 10.00, se caută soluţii pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii optime”, ne-a răspuns Primăria sectorului 6. Celelalte primării ori nu au soluţii, ori nu au de gând să-şi respecte clienţii.

Gunoaiele rămase după lucrările de reabilitare, strânse abia după recepţionare
zoom

Dialogul dintre edil și un locuitor al sectorului 3

- În spatele blocului meu a răsărit trăsnaia asta. Ce pot face eu? Stau pe strada...., lângă biserică.

- Bună seara. Înţeleg că acolo este un bloc în reabilitare, nu? De aceea este acel container şi acea toaletă ecologică.

- Nuuuuu, s-a terminat reabilitarea de 2 luni şi a rămas trăsnaia. Acum pun oamenii gunoi acolo.

- Am înţeles. La Poliţie aţi sunat?

- De mai multe ori, dar au spus că cei cu reabilitarea au terminat mai repede şi încă sunt sub contract şi nu vor să strângă. Stupid, nu?

- Înţeleg, dar până nu se semnează recepţia, într-adevăr, lucrarea nu este terminată.

Poate mai sunt retuşuri de făcut. O să transmit şi eu sesizarea ca să vedem exact.

Cu mare întârziere, Primăria Capitalei ne-a răspuns că:

Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 82 - 28.04.2015, a fost aprobată STRATEGIA DE DEZVOLTARE SI FUNCTIONARE PE TERMEN MEDIU ŞI LUNG A SERVICIULUI PUBLIC DE SALUBRIZARE ÎN MUNICIPIUL BUCUREŞTI. Conform Strategiei, la capitolul III.3.C.3.3. Obligatiile operatorului de salubrizare , se stipulează:

În mod obligatoriu colectarea deşeurilor menajere nu se va face în intervalele 6:30-8:30 şi 15:30-18:30 pe bulevarde şi pe arterele cu trafic R.A.T.B. (transport public), pentru a nu se suprapune cu vârfurile de trafic rutier. Pe timpul nopţii, cel puţin 30% din programele de colectare a deşeurilor menajere se vor efectua în intervalul 22:00-6:00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-16

Mai multe imagini:
Gunoaiele rămase după lucrările de reabilitare, strânse abia după recepţionare
zoom

TAGURI: gunoi, lucrari, reabilitare, receptionare, robert negoita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...