2018-10-18 05:58


Guvernul lămurește situația banilor pentru biserici

 |  19:34
Guvernul lămurește situația banilor pentru biserici

În proiectul de buget nu exista alocari explicite pentru constructii de biserici, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Executivul are toata deschiderea pentru asemenea alocari daca vor fi resurse. Bugetul prevede, totuși, creșteri de salarii pentru clerici.

 "Va pot garanta ca declaratia premierului legata de alocarea pentru culte ramane ferma, si anume: in masura posibilitatilor vom face asemenea alocari. Asta inseamna ca, in acest moment, alocari de constructii special pe linie bugetara nu exista.

Avem toata deschiderea pentru asemenea alocari, daca vom avea resurse, daca exista consens si daca exista mai ales finantarea pentru asemenea obiective, dar, in acest moment, nu avem o linie bugetara explicita pentru constructii pentru biserici", a declarat Dan Suciu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, intrebat daca in proiectul de buget sunt alocari pentru culte, scrie Ziare.com.

Suciu a spus ca in proiectul de buget "aceasta linie de finantare legata de finantare directa pentru culte pe constructii de biserici nu exista".

El a adaugat ca, in privinta cheltuielilor salariale pentru culte, in proiectul de buget sunt prevazute cresterile de salarii.

"Premierul Dacian Ciolos a avut, in dimineata zilei de 6 decembrie, o convorbire telefonica cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, pe tema alocatiilor bugetare pe anul 2016. Discutia a scos inca o data in evidenta buna intelegere pe care Patriarhia o are in legatura cu situatia financiar bugetara prin care trece Romania.

Bugetul pentru Culte in anul 2016 este in crestere fata de anul precedent atat in ceea ce priveste personalul clerical cat si cel neclerical, ca o recunoastere a rolului social important pe care reprezentantii cultelor il au in societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din aceasta perspectiva", se arata in comunicatul Guvernului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: guvern, dan suciu, dacian ciolos, biserici, catedrala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...