2019-02-22 02:12


Guvernul a eliminat traficanţii de petrol, droguri, arme şi proxeneţii, iar acum “desfiinţează” profesorii meditatori

 |  17:03
Guvernul a eliminat traficanţii de petrol, droguri, arme şi proxeneţii, iar acum “desfiinţează” profesorii meditatori

Politicienii aflaţi la Putere lasă de înţeles că profesorii care acordămeditaţii sunt principala cauză a evaziunii fiscale. Pentru a descurajadascălii ce predau lecţii în particular contra cost, direcţiunile şcolilorarădene au împărţit declaraţii ce trebuie completate de profesori. Dascălitrebuie să menţioneze dacă dau sau nu meditaţii. Declaraţia este inutilă, deoareceprofesorii erau deja obligaţi să declare veniturile obţinute din meditaţii înfişa fiscală. Sindicatele din învăţământ văd noile declaraţii ca pe o nouămăsură de întoarcere a opiniei publice împotriva profesorilor, Guvernul putândastfel să justifice “tăierile salariale de 25%.

Fiscul a luat la “puricat” profesorii, pentru aafla care dascăli realizează venituri din meditaţii. Mai mulţi profesoridin Arad au primit formulare prin care trebuie să declare dacă dau sau numeditaţii după programul de lucru sau dacă au alte activităţi din care câstigăbani.

Ironic,reprezentanţii dascălilor susţin că măsura este corectă, cât timp statul areuşit să elimine în totalitate evaziunea fiscală. “Este o născoceală a lui Falcă (Gheorghe Falcă, primarul municipiuluiArad, n. red.). Să înţelegem că Guvernul Boc a încheiat cu evaziuneafiscală. Au fost eliminaţi toţi traficanţii de droguri, de arme sau de petrol.Este normal, ca în aceste condiţii, să fie traşi la răspundere şi profesoriicare fac meditaţii, singura sursă a evaziunii fiscale”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei SindicatelorLibere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu. Acesta vede măsura luată deedilul Aradului ca pe o nouă lovitură adresată unuia dintre domeniileprioritare ale României. “Tăierile salariale,promisiunea că în câţiva zeci de ani vor avea mai mulţi bani... Toate acesteafac parte din strategia Guvernului de a elimina câţi mai mulţi oameni din educaţieşi din sănătate. De aceea, preşedintele Băsescu loveşte în aceste domenii defiecare dată când are ocazia. Ca să ajungă la cifra de 900.000 de angajaţi însistemul bugetar, trebuie să elimine cât mai mulţi profesori şi medici. Aşagândesc ei. Nu toţi profesorii fac meditaţii şi câştigă 300 sau 500 de lei pelună. Este şi vina Ministerului Educaţiei că s-a ajuns la această situaţie. Nusunt corelate materiile din învăţământul preuniversitar cu cele din mediuluniversitar. Nu ai cum să dai la facultate fără să faci meditaţii. La Drept sedă examen la economie şi gramatica limbii române. Gramatica se studiază înclasa a VIII-a, iar economia din liceu nu are legătură cu ce se cere lafacultate”, ne-a explicatHăncescu.

Conducerea Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ (FSI) “Spiru Haret” susţine că hârtiile împărţite profesorilor arădeni sunt inutile. “Aceste venituri din meditaţii se declară în fişa fiscală.Aceste declaraţii nu sunt decât o măsură prin care se încearcă întoarcereaopiniei publice împotriva profesorilor. Vor să arate că profesorii au bani şică este bine că au tăiat salariile. Este o încercare de intimidare. Oricum,puţini profesori fac meditaţii”, ne-a declarat preşedintele FSI “Spiru Haret”, Gheorghe Izvoranu.

ÎnArad, direcţiunile unităţilor de învăţământ au distribuit formulare cu titlul"Declaraţie", în care dascălii trebuie să menţioneze dacă obţin altesurse de venit în afara programului şcolar.

Profesoriitrebuie să îşi menţioneze numele şi funcţia şi să declare dacă obţin venituridin meditaţii, activităţi culturale,sportive sau din alte activităţi, după încheierea programului şcolar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...