2017-01-18 08:29

SOCIAL


Guvernul alocă 900.000 de lei pentru sprijin consular şi evacuarea cetăţenilor români din Libia

 |  17:33
Guvernul alocă 900.000 de lei pentru sprijin consular şi evacuarea cetăţenilor români din Libia
Guvernul a decisalocarea a 900.000de leipentru sprijin consular şi evacuareacetăţenilor români din Libia, ambasada României din Tripoli primind până în prezent220 de cereri de evacuare din partea românilor aflaţi în această ţară, aanunţat, ieri, ministrul de externe, Teodor Baconschi.

Alocareafondurilor a fost decisă în şedinţa de ieri a Guvernului.

Potrivitdatelor prezentate de ministru, la acestmoment,sunt cunoscute şiluate în evidenţă 17 firme şi companii din Libia care au angajaţi români. Ungrup de 15 petrolişti de pe o platformă sunt în aşteptarea paşapoartelor şi adeciziei companiei privind oportunitatea evacuării, un alt grup de 6 româniangajaţi ai unei companii suedeze s-au adăpostit în casaunui libian dupăatacarea şi incendierea campusului în care erau cazaţi, iar 3 români salariaţiai altei companii au fost asediaţi în campusul firmei din oraşul Bengazi, zonăde maximă insecuritate. Ulterior, aceştia şi alţi 200 de străini au înnoptat încurtea unui libian angajat al companiei respective.

"Taromva duce un avion de circa 200 de locuri în Malta, iar Ministerul Apărării vaobţine survol pentru Tripoli şi va face ulterior, în zilele următoare, o navetăîntre Tripoli şi Malta, pentru că avem probleme pentru autorizaţia de survolpentru liniile civile. Există probleme de comunicare din cauză cănu funcţionează internetul, telefonia mobilă, uneori chiar şi cea fixă, deaceeaeste greu să se ia legătura cu românii. La ora actuală, celula decriză din MAE, cât şi ambasada stau în legătură cu companiile unde suntangajaţi românii, cât şi cu familiile acestora în încercarea de a transmitedate despre plecarea şi aterizarea acestor curse charter", a spusBaconschi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image