2019-02-21 08:21


Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile educaţiei şi salarizării

 |  19:25

BiroulPermanent Naţional al PDL şi-a dat acordul pentru ca Executivul să-şi asumerăspunderea pe cele două proiecte de lege, în eventualitatea în care cele douăproiecte nu-şi vor finaliza traseul legislativ obişnuit în termen de zece zile.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur aanunţat că liderii partidului i-au mandatat pe liderii de grup să determineaccelerarea procedurilor parlamentare astfel încât cele două legi să fieadoptate fără a mai fi nevoie de asumarea răspunderii. "Este vorba deLegea învăţământului, dar şi Legea salarizării unice şi dacă nu se va rezolvaaceastă problemă în următoarele 10 zile, Guvernul să-şi pregătească asumarearăspunderii cu aceste două proiecte mari în faţa Parlamentului", adeclarat Flutur după şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Flutur a spus că PDL nu are temeri legate defaptul că asumarea ar putea determina depunerea unei moţiuni de cenzură dinpartea opoziţiei, sprijinul unor parlamentari din coaliţie faţă de propriulguvern ar putea fi oscilant. "Dacă am sta după opoziţie care-şi faceguvern ba la soare, ba din umbră sau mai apare vreo gripă ceva, atunci nu ammai guverna deloc", a spus Flutur referitor la faptul că Guvernul a decissă grăbească procedurile.

De asemenea, democrat-liberalul a spus căExecutivul îşi va asuma răspunderea pe proiectul Legii educaţiei naţionale, aşacum a fost acesta adoptat de către Camera Deputaţilor. Prin acest procedeu, vafi respectată şi cerinţa Curţii Constituţionale care a impus ca proiectele delege organice de o asemenea importanţă au nevoie să fie dezbătute în Parlament,dar şi în cadrul opiniei publice.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...