2019-04-26 03:06


Guvernul propune creşterea coeficienţilor din Educaţie începând din 2013, sindicaliştii refuză

 |  18:13
Guvernul propune creşterea coeficienţilor din Educaţie începând din 2013, sindicaliştii refuză
ReprezentanţiiExecutivului au propus o nouă grilă a coeficienţilor de salarizare pentruEducaţie, care să fie însă aplicată din 2013, ofertă refuzată de sindicalişti,care au solicitat intrarea în vigoare a majorărilor din 2011.

"Colegiinoştri mănâncă astăzi, nu din 2013, au rate astăzi, nu după 2013 şi au deachitat întreţinerea astăzi, nu după doi ani", a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret”, GheorgheIzvoranu. Liderul sindical a spus că deşi sindicaliştii au solicitat să sediscute despre salariile care vor fi plătite în 2011, reprezentanţii Guvernuluiau refuzat să facă acest lucru, astfel încât dacă Legea salarizării va fiasumată de Guvern, acest lucru va însemna o permanentizare a diminuăriisalariale în Educaţie.

Prim-vicepreşedinteleFederaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ion Hancescu, a declarat căaplicarea din 2013 a coeficienţilor majoraţi ar putea fi acceptată doar încondiţiile în care Guvernul ar accepta creşterea salariului minim pe economie,respectiv a coeficientului 1 din Legea salarizării, la 700 de lei începând cu 1ianuarie 2011.

PreşedinteleFederaţiei Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că în toate dezbaterile esteinvocat FMI şi din acest motiv nu s-a putut discuta despre legea de salarizarepe anul 2011, ci doar de legea cadru de salarizare. El a precizat că pentruasistenţii universitari coeficientul a fost majorat la 2,43 şi s-a renunţat laacordarea sporului de doctorat, stabilindu-se în schimb acordarea unui premiuanual de excelenţă pentru 60 la sută din cadrele didactice din învăţământuluniversitar care sunt cel mai bine pregătite.

Sindicaliştiiau mai spus că pentru debutanţii din învăţământul preuniversitar a crescutcoeficientul de salarizare de la 1,9 la 2,1.

LiderulFederaţiei "Spiru Haret" a mai spus că dacă reprezentanţii Guvernuluivor mai invoca Fondul Monetar Internaţional şi cererea acestuia de diminuare acheltuielilor de personal, vor solicita renunţarea la Guvern, Parlament şiPreşedinţie şi păstrarea şefului FMI pentru coordonarea activităţilor dinRomânia, pentru a face economii.

MinistrulEducaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că, din punctul său de vedere, discuţiilede joi cu sindicatele reprezintă un pas înainte.

MinistrulMuncii, Ioan Botş, declara, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, aiBăncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, că varianta finală a Legii salarizăriiva fi gata în două săptămâni, el asumându-şi prezentarea ei în Guvern săptămânaviitoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-01-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG