2017-01-23 02:36


Guvernul spune „pas” la datoria RADET

 |  15:45
Guvernul spune „pas” la datoria RADET

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că secretarul general al Guvernului i-a transmis că nu încep negocierile privind datoriile RADET către ELCEN.

"Am moştenit o datorie de 500 de miliarde de lei. Cadrul general spune că plata trebuie făcută la 15 ale lunii, iar noi luăm banii de la populaţie pe 30. Asta înseamnă mărirea datoriei. Eu sunt singurul primar care a început să o plătească. Ipocrizia este mare, m-am sprijinit pe oameni ai Puterii, iar aici mă refer la Mircea Raicu (viceprimarul Capitalei - n.r.) şi la cei care fac parte din formaţiunea de conducere, tocmai pentru a sprijini acel memorandum. Ajunsesem la concluzia că începem negocierea, dar apoi am fost anunţat că nu. Nu avem ce negocieri să facem, trebuie să plătim. Cu fiecare zi care trece, cresc penalităţile, începând cu 15 ale lunii", a explicat edilul.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, la 28 noiembrie 2011, o hotărâre prin care propune guvernului ştergerea penalităţilor la datoria istorică a Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) către ELCEN. Potrivit viceprimarului general Mircea Raicu, datoria "de bază" a RADET la furnizorul ELCEN este de circa 220 de milioane de euro, iar penalităţile, de 250 de milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: ELCEN, RADET, datorie, Guvern, primar, CGMBComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
13 Ian 2012

Ca de obicei,guvernul ramane surd la cererile venite din partea lui Sorin Oprescu!Asta ca sa stie bucurestenii cate parale face cuvantul unuia ca Mircea Raicu!!!
ARES
13 Ian 2012

Ca de obicei!Asa face guvernul Boc cand e vorba de o cerere venita din partea lui Sorin Oprescu!Daca Sorin Oprescu ar fi fost managerul vreunei mari companii cu datorii la stat,dintr-un condei s-ar fi sters datoriile!Apropo,ati mai auzit vorbindu-se de datoria Rompetrol?

Adauga un comentariu

Random image