2019-03-19 04:08


Guvernul taie drastic din bugetele locale pe 2011, inclusiv la salariile din educaţie şi la investiţii

 |  16:30
Guvernul taie drastic din bugetele locale pe 2011, inclusiv la salariile din educaţie şi la investiţii

Guvernul va diminua substanţial fondurilebugetelor locale din TVA, tăind la jumătate alocaţiile pentru lucrări deinfrastructură şi baze sportive, dar reducând şi banii pentru salarii dinînvăţământ şi ajutoare sociale, şi va reduce cu 50% şi volumul creditelorpentru înfiinţarea locurilor de muncă

Fondurile totale care vor fi alocate anulviitor bugetelor locale din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată vor filimitate la 13,7 miliarde lei, în scădere de la bugetul total de 17 miliardelei acordat pentru 2010, conform proiectului bugetului de stat pentru 2011.

Sumele alocate pentru finanţareacheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor,sectoarelor şi municipiului Bucureşti vor scădea de la 11,5 miliarde lei, în2010, la 8,8 miliarde lei, în 2011, fiind afectate atât alocaţiile pentrufinanţarea cheltuielilor cu salariile şi contribuţiile aferente dininstituţiile de învăţământ preuniversitar de stat (tăiate de la 9,6 miliardelei la 7 miliarde lei), cât şi sumele reprezentând ajutorul social şi ajutorulpentru încălzirea locuinţei (diminute de la 844,6 milioane lei la 791,6milioane lei).

Bugetul destinat finanţării Programului dedezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural va firedus la jumătate, de la 813,5 milioane lei la 440,3 milioane lei.

Fondurile prevăzute în proiectul de bugetpentru anul viitor sunt comparate cu alocaţiile stabilite la începutul acestuian în bugetul pentru 2010.

În luna august, la rectificarea bugetară,Guvernul a diminuat cu 1,2 miliarde lei sumele alocate pentru finanţareacheltuielilor descentralizate la nivel local şi cu 388,5 milioane lei bugetuldestinat lucrărilor de infrastructură şi baze sportive.

Proiectul de buget pentru 2011 indicătotodată reducerea la jumătate a volumului total de credite care pot fi contractate,în condiţii avantajoase, de către întreprinzători care înfiinţează noi locuride muncă prin întreprinderi mici şi mijlocii. Bugetul total alocat acestuiprogram va fi diminuat anul viitor de la 20,6 milioane lei, în 2010, la 10milioane lei, cuantumul maxim al creditului care poate fi acordat unuibeneficiar fiind menţinută la 1,5 milioane lei.

Legea în vigoare prevede că, pentru creareade noi locuri de muncă prin înfiinţarea şi dezvoltarea de întreprinderi mici şimijlocii, de unităţi cooperatiste şi asociaţii familiale, pot fi acordatepentru investiţii credite din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru operioadă de cel mult 3 ani, inclusiv perioada de graţie de maximum 6 luni, cu odobândă de 50% din taxa oficială a scontului stabilită de Banca Naţională aRomâniei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GEORGETA
16 Oct 2010

ce dracu sa mai taie, frate?pe astia nu ia- invatat mama lor decat sa taie? unde se duc fondurile colectate de la popor? colectarile au scazut f. putin fata de anii anteriori, dar unde se ascund banii numai ei stiu. Nu de aia strigau angajatii din minister, hotii?! Cine stie mai bine decat ei situatia colectarilor? si de data asta roamnii au demonstrat ca sunt lasi!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...