2018-09-26 11:58


Guvernul trebuie să actualizeze anual ajutorul de handicap

 |  18:23
Guvernul trebuie să actualizeze anual ajutorul de handicap

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Guvernul trebuie să actualizeze anual ajutorul de handicap cu indicele de creştere al preţurilor. Decizia vine în urma unui proces în care doi fraţi cu deficienţe psihice au dat în judecată Guvernul şi Ministerul Muncii, cerând daune şi actualizarea indemnizaţiei.

Procesul celor doi fraţi, susţinuţi în acţiunea lor de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), a început în data de 7 februarie 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia în acest dosar a fost pronunţată în 3 aprilie, instanţa obligând Guvernul să actualizeze anual ajutorul de handicap.

Magistraţii Curţii de apel Bucureşti au respins acţiunea formulată de cei doi fraţi împotriva Ministerului Muncii şi Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Bucureşti. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Reprezentanţii FACIAS au precizat că din 2006 şi până în prezent, instituţiile statului au actualizat o singură dată, în 2008, aceste indemnizaţii ale persoanelor cu handicap.

"Peste 600.000 de români cu probleme speciale primesc de la Guvern indemnizaţii de maximum 200 de lei, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre aceştia se află în imposibilitatea de a câştiga un venit suplimentar care să le asigure un trai decent", a mai arătat FACIAS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: FACIAS, proces, frati, handicsap, Ministerul-Muncii, Guvernul
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...