2017-01-18 19:08

SOCIAL


Hala Obor de lactate, închisă pentru un an

 |  14:10
Hala Obor de lactate, închisă pentru un an

Neregulile repetate depistate de inspectorii sanitar-veterinari la hala privată Obor a determinat suspendarea activităţii în secţiunea de lactate pentru o perioadă de un an.

Societatea care administrează hala de comercializare a produselor lactate de către producători particulari a mai fost sancţionată şi în luna noiembrie 2011, contravenţia aplicată în luna ianuarie 2012, fiind a doua în decurs de şase luni.

Controalele repetate efectuate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, în luna ianuarie a.c., în unităţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Halei Obor, din Str. Câmpul Moşi nr. 3-5, sector 2, au depistat numeroase nereguli în funcţionarea măcelăriilor şi halei pentru desfacerea produselor lactate de către producători particulari.

Mizerie cât cuprinde

Deficienţele înregistrate au fost: rampa de recepţie a produselor de origine animală comună societăţilor este degradată şi uzată, neigienizată şi întreţinută necorespunzător, paviment cu zone de denivelare, cu zone de băltire a apei, pereţi cu zone de degradare, plafon degradat şi neigienizat, vestiare nefuncţionale, uzate moral, hala lactate - paviment degradat, fără iluminat corespunzător şi ventilaţie, dulapuri metalice oxidate, fişete neidentificate, spălător mâini fără facilităţi, lipsă pubele pentru gunoi menajer, măcelării - paviment neigienizat, fişete neidentificate, degradate, exfoliate, neigienizate, greu de igienizat şi de dezinfectat, fără ventilaţie, facilităţile din spaţiile de tranşare şi comercializare necorespunzătoare, camerele frigorifice utilizate la depozitarea cărnii sunt neidentificate, cu elemente structurale uzate etc.În acest sens, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei şi s-a dispus suspendarea activităţii la 13 unităţi, precum şi interzicerea desfăşurării activităţii la 11 unităţi. Măsura a fost adusă şi la cunoştinţa Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Gărzii Financiare, Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-09

TAGURI: Hala- Obor, control, amenda, inchidere, activitate, inspectori, ANSVSAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image