2017-01-17 02:43

SOCIAL


“Handicapaţii” au căpuşat statul cu un milion de euro

 |  17:25
“Handicapaţii” au căpuşat statul cu un milion de euro

Cele peste 300 de persoane care au primit ilegal certificate de handicap au adus statului un prejudiciu de minimum un milion de euro, conform ministrului muncii, Sulfina Barbu. Printre cei care beneficiau de pensii şi scutiri de impozit se numără consilieri judeţeni sau angajaţi ai Primăriei Sibiu.

Dintr-un total de 500 de persoane verificate, 366 aveau ilegal certificatele. “Handicapaţii pe hârtie” beneficiau astfel de scutiri de impozit, pensionări înainte de termen şi chiar primeau ajutoare pentru bolile fictive. Dintre aceştia, 283 nu aveau nici cea mai mică problemă, astfel că autorităţile au deschis 207 dosare de urmărie penală.

Deşi numele acestora sunt încă ţinute secret, Ministerul Muncii a dezvăluit că printre cei vizaţi se numără consilieri judeţeni, angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi chiar directori din cadrul Primăriei Sibiu.

“Nu avem rezultatele finale, dar din calculele noastre a reieşit o cifră de un milion de euro încasaţi necuvenit, pe certificate de handicap false, numai în Sibiu”, susţine Sulfina Barbu, care a precizat că va face public rezultatele imediat după finalizarea raportului de către Comisia Superioară. Conform datelor, în judeţul Sibiu sunt înregistrate peste 21.000 de persoane cu handicap, ceea ce înseamnă peste 5% din populaţia totală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image