2018-12-14 19:11


Hanul Gabroveni se trezeşte la viaţă din 2012

 |  16:33
Hanul Gabroveni se trezeşte la viaţă din 2012

Hanul Gabroveni, construit la începutul secolului al XIX-lea, aflat în Centrul Vechi al Capitalei, va fi restaurat şi chiar extins, lucrările urmând să fie finalizate în minimum doi ani şi jumătate. Costul întregului proiect se ridică la 5 milioane de euro, dintre care jumătate sunt asiguraţi din fondurile europene.

Lucrarea a fost deja atribuită, iar la finalul lunii, muncitorii îşi vor intra în rol. Restaurarea vechii clădiri va dura 10 luni, în timp ce construcţia unui nou corp se estimează că va fi gata în aproximativ 30 de luni. Ulterior, va deveni un centru multifuncţional, urmând să aibă şi o sală de spectacole pentru teatru, muzică şi balet.

În acest moment, hanul aflat pe Lipscani este într-o avansată stare de degradare. Conform planului iniţial de renovare din 2010, anul acesta clădirea istorică trebuia reinaugurată, însă neînţelegerile la nivel de autorităţi locale au amânat lansarea proiectului.

Din cauza neclarităţilor istorice, ceea ce a rămas acum în conştiinţa publică drept Hanul Gabroveni se pare că este Hanul Hagi Tudorache, deoarece se aflau în vecinătate. Hanul a fost construit de Constantin Mavrocordat la mijlocul secolului al XVIII-lea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...