2017-01-19 13:32

SOCIAL


Hotelierii de pe litoral vor să deschidă în etape, şi nu la 1 Mai

 |  19:28
Hotelierii de pe litoral vor să deschidă în etape, şi nu la 1 Mai

Hotelurilede pe litoral ar trebui deschise în etape, în funcţie de specificul fiecăreistaţiuni, şi nu la 1 Mai, cum prevede legea în prezent, potrivit uneisolicitări adresate MDRT de către Asociaţia Litoral-Delta Dunării, careconsideră că situaţia actuală provoacă prejudicii hotelierilor.

"Ne-amdori cu toţii ca hotelurile să fie deschise chiar din aprilie şi să se închidăîn octombrie sau, poate, deloc. Considerăm, însă, că măsura prin care s-astabilit ca toate staţiunile de pe litoral să fie deschise de la 1 Mai creeazămari prejudicii şi pierderi deţinătorilor de structuri de primireturistică", a declarat Corina Martin, preşedintele AsociaţieiLitoral-Delta Dunării şi al ANAT.

Dinacest motiv, reprezentanţii turoperatorilor de pe litoral cer anulareaprevederii legislative şi propun, ca soluţie, deschiderea eşalonată ahotelurilor, pe staţiuni. Turoperatorii dau ca exemplu Costineştiul, o staţiunepentru tineri care nu ar trebui deschisă la 1 Mai, pentru că elevii şistudenţii intră în vacanţă abia în iunie.

Înschimb, majoritatea hotelierilor din Mamaia sunt de acord cu deschidereastaţiunii la 1 Mai, aceasta fiind singurul caz în care turoperatorii sunt deacord cu prevederile legii. Potrivit HG 1267/2010 privind eliberareacertificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, publicatăîn Monitorul Oficial 866 din 23 decembrie 2010, operatorii economiciproprietari şi/sau administratori ai structurilor de primire turistice de pelitoral sunt obligaţi să asigure funcţionarea acestora în perioada 1 mai-30septembrie a fiecărui an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image