2018-12-14 07:26


I-a tăiat părul unei colege, în faţa profesoarei

 |  15:36
I-a tăiat părul unei colege, în faţa profesoarei

O elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte i-a tăiat părul cu o foarfecă unei colege de clasă, chiar în timpul orei de limba franceză. Mama elevei rămase fără o bună parte din podoaba capilară a depus o plângere la Poliţia Municipiului Târgovişte. Profesoara de franceză a liceului a fost chemată să dea declaraţii la Poliţie. Aceasta a menţionat că a observat incidentul din timpul orei sale, a mustrat, în faţa clasei, eleva care şi-a agresat colega şi a sesizat conducerea unităţii de învăţământ. Direcţiunea Colegiului „Ienăchiţă Văcărescu” nu a prezentat însă situaţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Părinţii elevei rămase fără păr cer ca atât profesoara de clasă, cât şi colega fiicei lor să fie sancţionate de direcţiunea unităţii de învăţământ.

Până în momentul de faţă, eleva care şi-a tuns cu forţa colega de clasă nu a primit nici o sancţiune.

Conform unui studiu internaţional efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 37 de ţări, România se află printre primele locuri la violenţă în şcoli. Studiile au demonstrat că cel puţin unul din patru elevi din clasele VII-VIII se teme să nu fie atacat sau să devină victima violenţei în unităţile de învăţământ. Aproape 70% din elevii români se află în această situaţie, mergând cu teamă la ore.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...