2017-01-24 13:20


Iar a gafat. Funeriu: “Nu e de joaCĂ CU pregătirea medicilor”. ASCULTA INREGISTRAREA

 |  17:38
Iar a gafat. Funeriu: “Nu e de joaCĂ CU pregătirea medicilor”. ASCULTA INREGISTRAREA
Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu,a “faultat” încă o dată limba română. Demnitarul a creat o cacofonieîn timpul unei conferinţe de presă organizată de Ministerul DezvoltăriiRegionale şi Turismului. Vorbind despre importanţa universităţilor de profil înpregătirea viitorilor medici, ministrul educaţiei a afirmat că “nu e de joacă cu pregătirea medicilor”. “Calitatea resursei umane începe cu pregătirea din universităţi. Am avut oîntâlnire, acum două săptămâni, la Cluj, cu rectorii universităţilor demedicină şi farmacie, în care am stabilit un aspect foarte clar din punct devedere al formării calităţii medicale şi o atenţie sporită a MECTS pentruuniversităţile de medicină şi farmacie. Am dat un mesaj atunci, pe care vreausă-l reiterez şi astăzi: nu e de joacă cu formarea medicilor”, a declarat Funeriu.

Eufonia este îmbinarea armoniaoasă a sunetelor.Cacofonia, ceea ce a realizat ministrul educaţiei, este opusul eufoniei,produce efecte sonore neplăcute şi este considerată greşeală de vorbire.

Ministrul Funeriu nu este la prima gafă de acest gen. Pe28.07.2011, Funeriu a afirmat, de la tribuna Parlamentului că substantivul “coleg” este de gen neutru.Într-o altă conferinţă de presă, ministrul susţinea că “problemele educaţiei este că...”. La începutul anului şcolar, Funeriu le-a urat bun venit elevilor din clasa“întâia”. Anul trecut, laexamenul de bacalaureat, ministrul Funeriu a oferit o imagine memorabilă, aşteptândca discursul să-i fie şoptit de către secretarul destat Oana Badea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală