2019-02-17 18:52


IARNA revine în forţă. COD GALBEN de ninsori abundente

 |  11:29
IARNA revine în forţă. COD GALBEN de ninsori abundente

ANM a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN de ninsoare pentru mai multe judeţe din ţară, valabilă în perioada 7 februarie, ora 15.00 - 8 februarie, ora 11.00.

În acest interval în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, precum și în zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrancea, va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă de circa 10-20 cm.

Totodată, rămâne în vigoare şi informarea meteorologică de precipitaţii însemnate cantitativ şi de intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 07 februarie, ora 11.00 – 09 februarie, ora 11.00. În perioada menţionată, vor fi precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, dar şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30...40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei, dar şi la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. În regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.

Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h şi izolat 65 km/h.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: cod galen ninsori, anm, iarna, strat zăpada
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...