2018-12-13 03:48


Iarna dă din nou emoţii administraţiei

 |  13:46
Iarna dă din nou emoţii administraţiei

Primarul general Sorin Oprescu a convocat comandamentul în vederea pregătirii pentru iarnă, menţionând că şcolile, spitalele, intrările şi ieşirile din Bucureşti rămân priorităţi ale anotimpului rece.

Edilul-şef a spus că sunt necesare rezerve de material antiderapant şi constituirea de nuclee pentru supravegherea pantelor, a rampelor şi a podurilor în vederea îndepărtării pericolului derapajelor în caz de polei.

Primarul general a mai dispus curăţarea de praf a gurilor de canal şi pregătirea plugurilor şi utilajelor de mici dimensiuni pentru intervenţii în caz de nevoie, inclusiv pe aleile dintre blocuri.

Oprescu a cerut Administraţiei Străzilor să ia măsuri de conservare a acelor străzi aflate în lucru care nu vor putea fi reparate anul acesta din cauza vremii nevaforabile, precizând că acestea trebuie să fie semnalizate corespunzător şi să fie construite podeţe pentru traversarea lor. Primarul general a mai dispus repararea semafoarelor şi luminarea trecerilor de pietoni acolo unde acestea sunt nefuncţionale, precum şi îndepărtarea crengilor de copaci de la stopuri care obturează vizibilitatea şoferilor.

Primarul a solicitat conducerii RADET să monitorizeze intervenţiile de urgenţă. „RADET îşi încheie lucrările pe care le-a avut de făcut ca investiţii, iar acum se va ocupa de situaţii de urgenţă, de avarii, care au scăzut cu 31% faţă de anul trecut”, a spus Oprescu. El a reiterat faptul că municipalitatea are bani pentru plata căldurii pe care o consumă populaţia Bucureştiului iarna aceasta. „Aş dori să discutăm cu administraţiile de bloc, să separăm în mod clar cât se consumă şi cât se plăteşte, pentru ca bucureştenii să nu se mai trezească cu facturi astronomice”, a susţinut Oprescu.

Primarul general a mai dispus Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti să pregătească adăposturile pentru cei care vor fi în nevoie, precum şi punctele de distribuţie a ajutoarelor europene.

Poliţia locală a primit sarcina să aducă în Capitală, pe perioada sărbătorilor de iarnă, 50-60 de agenţi rutieri, ca şi anul trecut, pentru asigurarea fluidizării circulaţiei bucureştene.

Cât priveşte Centrul istoric, Sorin Oprescu a menţionat că în prezent mai sunt de efectuat lucrări pe str. Şelari. „Insistăm în zilele următoare pe Centrul istoric. Mai am 180 de metri de terminat, lucrări care stagnează de aproximativ o lună şi jumătate”, a spus Oprescu. El s-a referit şi la str. Franceză, unde urmează să se construiască o parcare supraetajată, solicitând ridicarea depozitelor de gunoi de acolo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MOSU
21 Oct 2011

alt hot pesedit sprijinit de alianta socialista care a vandut romania pe gratis a dublat pensiile la puturosi ia scos la pensie la 45 de ani a dublat nr de bugetari si asistati hoooooooooooo 100 de ani de opozitie
Random imageUltimele stiri


loading...