2018-12-17 02:28


Iarnă în aprilie. Drumuri înzăpezite şi circulaţie îngreunată în mai multe judeţe

 |  16:47
Iarnă în aprilie. Drumuri înzăpezite şi circulaţie îngreunată în mai multe judeţe

Mai multe drumuri au fost blocate, vineridimineaţă, în judeţele Braşov, Harghita şi Covasna din cauza zăpezii, anunţăcentrul Infotrafic al Poliţiei Române. Potrivitultimei informări transmise de Centrul Infotrafic, din cauza ninsoriiabundente, în judeţul Covasna este blocat în continuareDN11 B Târgu Secuiesc - Miercurea Ciuc, în zona Cătruşa, circulaţia fiind închisă şi pe DN2 D Ojdula -Focşani, unde există şi arbori căzuţi pe carosabil.

În judeţul Harghita esteblocat DN11 B Cozmeni - Târgu Secuiesc, atât din cauza ninsoriiabundente, cât şi a arborilor căzuţi pe carosabil. Traficul rutier pe DN1 Predeal - Timişul de Sus, în judeţul Braşov, numai este blocat, însă se circulă în continuare în condiţii de iarnă. Totodată, circulaţia este îngreunată şi pe DN1 A, înjudeţul Prahova, DN7 C, la Piscu Negru, în judeţul Argeş, şi la Bâlea, înjudeţul Sibiu, pe DN7 A, în zona localităţii vâlcene Voineasa, pe DN10, laSiriu, în judeţul Buzău, şi DN17 A, în judeţul Suceava.

Pe DN11, în zona Pasului Oituz, judeţulCovasna, este restricţionat accesul vehiculelor grele şi alautoturismelor neechipate corespunzător.

Pe de altă parte, Prefectura Covasna a anunţat că, din cauza ninsorilorabundente, şi Drumul Judeţean 121Hdintre oraşul Covasna şi comuna Comandău este blocat, stratul de zăpadămăsurând 70 de centimetri. Astfel, Poliţia din Covasna şi cea din Comandăuau restricţionat traficul în zonă.

Potrivit sursei citate, zăpada a rupt crengile mai multor copaci, careau căzut peste liniile de transport ale energiei electrice. Cablurile s-aurupt, localitatea fiind în acest moment fără curent electric. Totodată, s-aintervenit cu utilaje de deszăpezire, iar mai multe echipe ale societăţii dedistribuire a energiei electrice lucrează pentru restabilirea alimentăriilocalităţii.

De asemenea, potrivit Prefecturii Covasna, au fost probleme pe DN11, care leagă municipiul Târgu Secuiesc de Bacău,în Pasul Oituz, dar acolo traficul a fost reluat şi se circulă în condiţii deiarnă.

Circulaţia rutieră pe DN1, între Braşov şiPredeal, care a fost blocată în cursul dimineţii, este îngreunată din cauzazăpezii care s-a depus pe carosabil, în zonă fiind oprite TIR-urilecare nu sunt echipate pentru iarnă. Potrivit purtătorului de cuvânt al PoliţieiRutiere Braşov, Cosmin Giosanu, maşinile de mare tonaj au fost oprite laDârste, până când carosabilul va fi din nou practicabil, în zonăintervenindu-se cu trei autospeciale de deszăpezire.

Tot vineri dimineaţa, pe DN73, în localitatea Pârâul Rece, au fost probleme în trafic după ceun copac a căzut pe carosabil, din cauza zăpezii. Copacul a fost ridicatde reprezentanţii Ocolului Silvic, iar circulaţia a fost reluată.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...