2018-12-13 23:16


ÎCCJ stabileşte termenul de începere a judecării în dosarul Turceni - Rovinari

 |  14:26
ÎCCJ stabileşte termenul de începere a judecării în dosarul Turceni - Rovinari

Dosarul Turceni-Rovinari, în care este cercetat fostul premier Victor Ponta, rămâne la ICCJ şi se va stabili termen de începere a judecării. Judecătorul de cameră preliminară a respins cererile de trimitere a cauzei la DNA, pentru refacerea unor anchete.

Magistratul a respins ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate, la termenul din 6 noiembrie, de către fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, Laurențiu-Dan Ciurel şi Dumitru Cristea.

"Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală", se arată în decizia judecătorului.

Magistratul a decis totodată începerea judecăţii în dosarul Turceni-Rovinari, astfel că trebuie să fie stabilit primul termen la judecarea în fond.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpaţii din dosar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: iccj, termen, incepe, judecare, dosar, turceni, rovinari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...