2019-01-16 20:32


IGPR: 200 de persoane căutate de autorităţile române, reţinute pe teritoriul statelor membre UE

 |  11:59
IGPR: 200 de persoane căutate de autorităţile române, reţinute pe teritoriul statelor membre UE

IGPR a informat duminică, într-un comunicat de presă, că aproximativ 200 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate şi reţinute în ultima săptămână pe teritoriul statelor membre UE.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână, 194 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

IGPR menţionează că dintre persoanele reţinute, 30 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar patru persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

„Partenerii din statele membre au identificat 33 de autovehicule şi două documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale. În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, în perioada 28 octombrie – 4 noiembrie, pe teritoriul României au fost localizate 427 de persoane care erau căutate internaţional. Poliţiştii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 150 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de autorităţile din statele Schengen”, se arată în comunicatul citat.

IGPR precizează că, pe teritoriul României, au fost identificate 85 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

În ultima săptămână, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat 621 de persoane, 118 autovehicule, 24 de documente şi cinci plăcuţe de înmatriculare auto care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-06

TAGURI: igpr, 200, persoana, cauta, autoritati, romane, retinut, teritoriu, stat, membru, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
06 Noi 2016

DAR CUM RAMANE CU MARKO ATTILA.....CIORDITORUL KUSHER DE PADURI AL MAFIEI....REFUGIAT IN TARA VECINA...SAU UNGARIA NU MAI EXISTA PE HARTA EUROPEI
Random imageUltimele stiri

loading...