2018-10-20 03:08


IGPR: 42 de persoane fără adăpost, salvate în ultimele 48 de ore de la îngheţ

 |  11:06
IGPR: 42 de persoane fără adăpost, salvate în ultimele 48 de ore de la îngheţ

IGPR a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că peste 6.700 de polițiști au acționat, la nivel naţional, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, 42 de persoane fără adăpost fiind salvate.

„Urmare a videoconferinței organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, duminică, 3 ianuarie, în cadrul căreia ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut o reacție imediată a tuturor structurilor responsabile în contextul atenționării de Cod Galben de ninsori și vânt puternic la nivelul întregii țări, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus ca, la nivel național, peste 6.700 de polițiști să acționeze pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo'', se arată în comunicatul citat.

IGPR a mai precizat că polițiștii au acționat, în ultimele 48 de ore, cu 3.317 mijloace auto, pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

„Au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale, atât conducătorilor auto, pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante), cât și administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului”, precizează sursa citată.

Totodată, au fost salvate de la îngheț 42 de persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale de către unitățile de Ambulanță.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: igpr, 42, persoana, fara, adapost, salveaza, inghet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ÎNTREBARE-NTREBăTOARE:
08 Ian 2016

Cine i-a lăsat fără adăpost? Și-a doua - de ce nu li se asigură un adăpost?
Random imageUltimele stiri


loading...