2018-09-26 18:33


IGPR: Peste 4.000 de polițiști acţionează pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo

 |  12:30
IGPR: Peste 4.000 de polițiști acţionează pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo

IGPR a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că peste 4.000 de polițiști au acționat cu 1.772 de mijloace auto, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. La această oră nu sunt drumuri blocate, la nivel național circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.

„În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale atât administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului, cât și conducătorilor auto pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante). De asemenea, au fost salvate de la îngheț 11 persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale de către unitățile de Ambulanță. Polițiștii au acționat pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice”, se arată în comunicatul IGPR.

Poliția  recomandă şoferilor să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizarea ANM de precipitaţii mixte şi polei, iar dacă acestea nu pot fi amânate să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă.

Totodată, autoturismele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare — dezaburire funcțional etc).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: igpr, peste, 4000, politist, actioneaza, limiteaza, efect, fenomen, meteo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...