2017-01-23 08:43


Imnul şi drapelul, în fiecare zi de luni în clase

 |  15:48
Imnul şi drapelul, în fiecare zi de luni în clase

Plenul Senatului a adoptat o propunere legislativă privind intonarea imnului naţional şi arborarea drapelului României în învăţământul primar şi gimnazial în fiecare zi de luni.

Potrivit modificărilor propuse de către un deputat PDL, drapelul României se va arbora, în mod permanent, în fiecare sală de clasă din învăţământul primar şi gimnazial, deasupra tablei de scris.

O altă iniţiativă legislativă care prevede sancţiuni pentru nerespectarea de către profesori a intonării imnului naţional în fiecare zi de luni, a fost respinsă cu 50 de voturi pentru, 43 împotrivă şi 4 abţineri. „Elevii din ciclul primar pot intona la începutul orelor doar prima strofă din imnul naţional”, se menţiona în iniţiativa respinsă.

„În învăţământul obligatoriu de stat şi particular, cursurile încep în fiecare zi de luni cu intonarea imnului. Nerespectarea acestei prevederi atrage după sine sancţionarea profesorului începând cu observaţie scrisă”, este o altă prevedere respinsă de senatori.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul ambelor proiecte de lege, votul final urmând să fie dat de către Camera Deputaţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TICU
22 Dec 2011

Inițiativa este cât se poate de bună și necesară. Nu este posibil ca reprezentanți ai autorităților de stat (nu mai vorbesc de rapsozi sau călușari) să afișeze drapelul țării cu culorile așezate invers. Am văzut adesea primari care-și pun panglica tricoloră invers, mașini ale circulației care au tricolorul cu roșu în sus pe burta mașinilor, table indicatoare de localități sau județe așezate pe șosele sau drumuri la fel etc.

Adauga un comentariu

Random image