2017-01-25 01:27


Imobil din Centrul istoric, demolat în miez de noapte

 |  15:37
Imobil din Centrul istoric, demolat în miez de noapte

Imobilul din strada Şelari nr. 14, zona Lipscani, a fost demolat în noaptea de 28 spre 29 octombrie. Imobilul fusese construit în a doua jumătate a secolului 19, atrag atenţia reprezentanţii ONG-ului „Salvaţi Bucureştiul”.

Zona Lipscani – Bărăţiei este reglementată de PUZ Zona Centru Istoric a Municipiului Bucureşti. Conform acestuia, clădirea din Şelari 14 are grad de protecţie medie, singurele intervenţii posibile fiind de conservare, restaurare şi punere în valoare.

„În situaţia de faţă, există două variante, fiecare dintre ele constituind caz penal: Primarul Municipiului Bucureşti a eliberat autorizaţia de desfiinţare cu încălcarea prevederilor PUZ Zona Centru Istoric a Municipiului Bucureşti, caz în care primarul general şi arhitectul-şef au comis o infracţiune, ori proprietarul a demolat fără autorizaţie de desfiinţare, caz în care proprietarul şi demolatorul au comis o infracţiune”, spun reprezentanţii „Salvaţi Bucureştiul”, care vor face o plângere penală şi în acest caz. Asociaţia a solicitat repetat Ministerului Dezvoltării şi Primăriei Capitalei reglementarea construcţiilor şi demolărilor din Bucureşti prin instituirea unui număr unic de telefon pentru construcţiile/demolările fără panou de şantier, instituirea unui „Monitor Oficial” al autorizaţiilor de construire/desfiinţare, pentru posibilitatea de verificare rapidă a existenţei unei autorizaţii şi interzicerea demolărilor pe timp de noapte.

„În momentul de faţă, aproximativ 75% din lucrările de construire/desfiinţare din Bucureşti nu au panou de şantier, deşi atât Inspectoratul de Stat în Construcţii cât şi Poliţia Locală au atribuţii legale de suspendare a lucrărilor fără panou”, mai atrag atenţia reprezentanţii ONG-ului bucureştean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală