2018-12-16 07:02


Impozit pe diurne, tichetele de vacanţă scapă

 |  21:00
Impozit pe diurne, tichetele de vacanţă scapă

Guvernul intenţionează să menţină impozitele pentru cei care deţin mai multe locuinţe şi după 31 decembrie 2011, dar şi în cazul maşinilor. În plus, rezidenţii vor plăti taxe încă din primul an, iar diurnele vor fi considerate salarii la impozitare, conform unui act normativ de schimbare a Codului fiscal.

La începutul verii, autorităţile aprobaseră prelungirea pe încă şase luni a actualului cadru legal pentru persoanele care deţin două sau mai multe proprietăţi, dar şi autovehicule. Conform actualei legislaţii, cei care deţin o altă locuinţă, cu excepţia celei de domiciliu, vor plăti un impozit cu 65% mai mare faţă de aceasta, cu 150% pentru a doua şi cu 300% pentru cea de-a treia şi următoarele. În schimb, în cazul mijloacelor de transport, impozitul se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului. Practic, cei care deţin automobile cu o capacitate ce depăşeşte 2.000 de centimetre cubi vor suporta o taxă de 72 de lei, faţă de 36 cât plăteau până în 2010. “Având în vedere limitarea în timp a aplicabilităţii prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 59/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, ca urmare a adoptării Legii nr. 88/2011, se propune menţinerea şi după data de 31 decembrie 2011", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Stimulente pentru angajaţi

Sumele reprezentând contravaloarea tichetelor de  vacanţă acordate angajaţilor nu vor mai fi impozitate. În actuala legislaţie sunt incluse în categoria veniturilor  impozabile din salarii sumele acordate angajaţilor reprezentând contravaloarea tichetelor de vacanţă.

Veniturile rezidenţilor

Conform proiectului, veniturile persoanelor fizice nerezidente vor fi impozitate de Guvern începând cu anul calendaristic în care au primit rezidenţa. Până în prezent, aceştia nu erau impozitaţi în primii trei ani după ce au primit rezidenţa pentru veniturile obţinute din orice sursă, indiferent dacă erau din România sau o altă ţară.

Diurna, considerată salariu

Indemnizaţiile primite de angajaţi pentru deplasările în străinătate sau în ţară vor fi impozitate la fel ca şi veniturile salariale, cu impozit pe venit şi contribuţii de asigurări sociale, pentru partea care depăşeşte nivelul stabilit pentru instituţiile publice. În momentul de faţă, cheltuielile cu indemnizaţia erau ferite de impozit, dacă aceasta nu depăşea de 2,5 ori nivelul pentru instituţii publice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TATAMARE
23 Aug 2011

Muriți!!!! Atât pot să transmit ăstora de la Guvern. Muriți!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...