2019-01-24 00:28


Impozitele pentru subvențiile europene s-ar putea anula

 |  08:29
Impozitele pentru subvențiile europene s-ar putea anula

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a cerut ministerului Finanțelor sistarea impozitelor pentru subvențiile europene pentru cei 17.000 de fermieri români.

Fermierii sunt impozitați de Ministerul Finanțelor pentru banii publici veniți prin subvențiile APIA, bani europeni, fapt ce contravine legislației europene.

 “Nu sunt de acord ca fermierii să plătească impozite pentru subvenții. Am avut o întrevedere cu ministrul Finanțelor și i-am cerut sistarea acestor impozite. Banii europeni nu se impozitează”, a declarat Irimescu.

Pentru că APIA întocmește abia acum declarațiile de plată din 2015 pentru subvențiile celor 17.000 de fermieri români, beneficiari ai banilor europeni, Ministerul Finanțelor îi obligă să declare fondurile pentru anul trecut, iar aceștia plătesc penalități. Fermierii care primesc abia acum documentele de plată pentru subvențiile APIA din 2015 sunt în situația de a plăti penalități de 1,5% pe zi pentru fiecare zi de întîrziere, de la depunerea declarației 101 (februarie 2016), privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul trecut. Ministerul Finanțelor le-a impus fermierilor să declare subvențiile respective ca fiind venituri din 2015, chiar dacă plățile încep abia acum și au fost declate până pe 15 octombrie a.c.

„Voi avea o nouă întâlnire cu ministrul de Finanțe și președintele Comisiei pentru Agricultură!”, a declarat joi Irimescu. “Acest context o să-l discut din nou cu ministrul de Finanțe Anca Dana Dragu și cu președintele Comisiei pentru Agricultură, Nini Săpunaru. Și fermierii sunt supărați pentru că, din păcate, nu am găsit încă o rezolvare la o mare parte din aceste probleme”, a mai spus Achim Irimescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-01

TAGURI: impozite, agriculturi, subventii europene, ministrul agriculturii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...