2018-12-13 06:05


Impresii de călătorie: Un brazilian îndrăgostit de România

 |  18:07
Impresii de călătorie: Un brazilian îndrăgostit de România

Fernando Castilho Cintra, un tânăr brazilian care a stat mai mult timp în România, a făcut o sinteză a impresiilor despre noi. Spiritul său de observaţie a identificat 60 de lucruri despre noi, pe care le-a afişat pe pagina sa de socializare la întoarcerea acasă.

El a remarcat că numai cei din afara României îl consider pe Dracuca un vampire, iar pentru noi, acelaşi bărbat, Vlad Ţepeş, este erou naţional. El a remarcat căi-a plăcut mai mult vişinata decât vinul roşu al vampirilor. Ţuica nostră este numită băutura diavolească, iar pălinca i s-a părut că este acelaşi lucru. Demn de consemnat a fost faptul că moldovenii şi muntenii nu au nici cea mai vagă idée despre ce fac ungurii în Ardeal. “Românii fumează o cantitate absurd de mare de țigări. Fumează acasă, în restaurante și chiar și în mall-uri, dar îşi

scot tot timpul încălţările înainte de a intra în casă. Cred că românii preferă să mențină mai degrabă podelele curate decât plamânii”, spune Fernando. El a remarcat peisajele frumoase, dar drumurile au un număr absurd de curbe. “Când vrei să faci pipi – nu îţi face probleme! Sunt atât de multe case pe marginea drumurilor încât va fi mai uşor să ajungi într-o baie decât într-un tufiş”, a remarcat brazilianul. El a găsit multă veselie în Maramureş, unde există şi un cimitir vesel. Trişti sunt doar câinii ciobăneşti, de care trebuie să fugi, spune el.

El apreciază călătoriile cu trenul din punct de vedere al preţurilor, dar recunoaşte că există riscul de a rămâne blocat şi 12 ore într-un tren chiar şi de Sărbători. Brazilianul s-a îndrăgostit de munţii noştri şi de peisaje, dar a constatat că mulţi români nu au urcat niciodată pe munte. El nu înţelege de ce noi supraestimăm frumuseţile Bucovinei şi locuri ca staţiunea Mamaia, când pe el l-a fascinat Capitala, cu muzeele, parcurile şi viaţa de noapte. “Românii sunt latini în vorbire, dar nu sunt latini în sânge”, a concluzionat tânărul brazilian.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

TAGURI: brazilian, calatorii, romania, fernando
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...