2018-12-19 05:32


În ce ţări nu ar trebui să călătorim? Recomandări ale Ministerului Afacerilor Externe

 |  17:32
În ce ţări nu ar trebui să călătorim? Recomandări ale Ministerului Afacerilor Externe
Ministerul AfacerilorExterne (MAE) a postat sau reînnoit în ultimele zile alertele de călătoriepentru mai multe state, între care Israel, Irak, Columbia, Liban, Egipt,Thailanda, Madagascar, Yemen, Sudan, Republica Congo, Republica Democrată Congoşi Coasta de Fildeş.

Alertelepostate de MAE pe site-ul instituţiei sunt de diferite niveluri. Astfel, înceea ce priveşte Israelul, MAE atrage atenţia că există "zone sau intervalede timp care pot fi periculoase" şi le recomandă cetăţenilor români sămanifeste atenţie sporită atunci când călătoresc în această ţară, din cauzatensiunilor existente în Orientul Mijlociu. Totodată, MAE precizează că,"în contextul actualei situaţii de securitate, afectată de evoluţiaconflictului palestiniano-israelian, cetăţenii români sunt sfătuiţisăevite cu desăvârşire deplasările în Fâşia Gaza".

Ambasadelestatelor UE, inclusiv România, nu au contacte cu structurile de putere dinGaza, ceea ce face ca, practic, asistenţa consulară să fie imposibil deacordat, precizează MAE, adăugând că este indicat ca deplasările în Cisiordaniasă fie evitate. "În cazul unei deplasări în Ierusalim sau în zoneleturistice din apropiere, cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste maximăprudenţă. Recent, s-a înregistrat un atac terorist cu bombă la Ierusalim,primul după 7 ani", mai atrage atenţia MAE, sfătuindu-i pe românii care sedeplasează în Israel sau se află deja pe teritoriul acestui stat să se adresezeAmbasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicândastfel coordonatele pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Româniisunt sfătuiţi, totodată, să evite călătoriile în Irak, situaţia de securitatedin această ţară fiind afectată de acţiuni cu caracter terorist".

MAEa actualizat şi avertizarea de călătorie pentru Egipt, atenţionând că există"zone sau intervale de timp care pot fi periculoase". Românii suntsfătuiţi să evite deplasările care nu sunt necesare în anumite zone din Egipt,respectiv Cairo, Alexandria, Ismailia, Suez. Călătoriileîn grup organizat în staţiunile de la Marea Roşie (Hurgada şi Sharm El Sheikh)precum şi călătoriile care includ vizitarea siturilor de la Luxor şi Aswan suntexceptate de la această regulă", precizează MAE.

O altă ţară încare călătoriile sunt extrem de riscante şi care ar trebui evitată este Columbia. "Columbiaeste o ţară cu un nivel ridicat de criminalitate şi cu manifestări de violenţăcauzate de trupele de gherilă (FARC, ELN, etc.) şi de traficul de droguri. Atacurile cu dispozitive exploziveimprovizate, precum şi răpirile de persoane sunt frecvente. Atacurile pot finediscriminatorii la adresa cetăţenilor străini. De asemenea, pericolulproducerii unor atacuri teroriste este crescut", scrie MAE.

În ceea cepriveşte Coasta de Fildeş şi Yemen, MAE atrage atenţia că există un"pericol major", iar cetăţenilor români li se "recomandăinsistent" să părăsească imediat teritoriul acestor state.Totodată,"în cazul în care nu există un motiv întemeiat şi urgent de călătorie înSudan", cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite deplasarea în această ţarăpână la sfarşitul lui 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...