2017-01-22 10:12

SOCIAL


În vacanţă până joi

 |  21:00
În vacanţă până joi

În unităţile de învăţământ din 12 judeţe şi din Capitală cursurile sunt suspendate până joi.

Profesorii se prezintă la serviciu, conform prevederilor legale, pentru a se asigura că nu au fost afectate utilităţile unităţilor şi pentru a supraveghea copiii care au venit la şcoală, deoarece nu au putut fi supravegheaţi de părinţi. „Am primit o avertizare de la Institutul pentru Situaţii de Urgenţă, cod portocaliu de ger şi viscol. În această situaţie, împreună cu Ministerul Educaţiei, s-a luat decizia de suspendare a cursurilor. Copiii care vin la şcoală nu sunt trimişi acasă. În cazurile excepţionale, în care copiii nu au cu cine să stea acasă, profesorii vor asigura supravegherea. Conducerea fiecărei unităţi de învăţământ în parte stabileşte de câţi profesori este nevoie. Căminele nu sunt închise”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

Chiar dacă au fost deszăpezite căile de acces spre unităţile de învăţământ, cursurile rămân suspendate pentru a nu expune elevii la ger.

Nemulţumirile mai multor părinţi din ţară, care nu cunoşteau situaţia unităţii de învăţământ la care învaţă copiii lor, au determinat Ministerul Educaţiei să folosească numărul de telverde pentru clasa pregătitoare 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) pentru ca părinţii să afle dacă se fac cursuri în anumite şcoli sau nu.

Conform centralizării realizate până marţi, la ora 10.00, la nivelul ţării un număr de 6.837 de unităţi de învăţământ aveau cursurile suspendate, dintre acestea mai mult de 70% din unităţile de învăţământ aflându-se în cele 12 judeţe şi municipiul Bucureşti.

Judeţele în care nu se vor ţine cursuri astăzi sunt Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Giurgiu, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, precum şi municipiul Bucureşti. Reprezentanţii părinţilor consideră că Ministerului Educaţiei şi cei ai inspectoratelor şcolare trebuie să păstreze o legătură strânsă cu cei de la Institutul de Meteorologie pentru a stabili dacă se impune suspendarea cursurilor şi pentru zilele de joi şi vineri. „În acest moment avem ger, iar transportul întâmpină dificultăţi. Este o decizie corectă cea de suspendare a cursurilor. Deocamdată nu se poate spune dacă trebuie suspendate cursurile şi pentru zilele următoare”, ne-a declarat vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Adrian Topor.

Cod galben de ger

Meteorologii au emis cod galben de ger persistent, în intervalul 8 februarie, ora 2.00 - 12 februarie, ora 10.00. În toată ţara vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: meteo, scoala, suspendare, vacant, elevi, ger, cod- galbenComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image