2017-01-23 14:54


Inaugurare în bătaie de joc

 |  10:00
Inaugurare în bătaie de joc

Inaugurarea Arenei Naţionale a avut loc în cel mai pur stil românesc. Pentru că bijuteria de 234 milioane de euro nu beneficiază de locuri de parcare, traficul din zonă a fost infernal. Gazonul a arătat precum un câmp arat, atrăgând batjocura fanilor de pe stadion, dar şi a presei internaţionale. Primarul Oprescu s-a grăbit să facă inaugurarea oficială a stadionului, deşi nu a semnat nici până azi recepţia lucrărilor.

Dacă pe 10 august, primăria, principalul investitor la stadion, a fost salvată de decizia argentinienilor de a anula partida, inevitabilul s-a produs marţi seară la partida România - Franţa. Mii de şoferi au încercat să parcheze care pe unde a apucat, creând haos în jurul stadionului. După ce au scăpat de problema parcării, fanii s-au îmbulzit la stadion, fericiţi că vor avea parte de un spectacol total.

Doar că organizatorii au dat-o în bară încă dinaintea partidei, atunci când Marcel Pavel, chemat să intoneze imnul, a schimbat versurile. Spectatorii au mai avut o surpriză de proporţii. Gazonul s-a prezentat într-o stare execrabilă, iar la final arăta ca după un război. Totul era devastat după numai 90 de minute de joc. Oficialii au dezvăluit că totul a costat în jur de 80.000 de euro, o sumă cu mult sub preţul cerut de marile firme pentru un gazon profesionist.

Gazonul s-ar fi fixat până în 2012

Deşi a dat înainte asigurări că nu vor fi probleme, primarul Sorin Oprescu s-a scuzat şi aruncă toată vina pe constructori, care, la rândul lor, dau vina pe starea vremii şi pe firma lui Adrian Oprişan, fratele prefectului din Vrancea. Explicaţia constructorului a fost una halucinantă, precizându-se că terenul era pregătit special pentru finala Ligii Europa. „Rulourile de iarbă au fost montate în luna iulie, iar terenul de joc era pregătit pentru data de 10 august. Stadionul a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Ligii Europa din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare”, a fost răspunsul dat autorităţilor care au cheltuit 234 milioane de euro din bani publici pentru ridicarea stadionului.

Primăria a anunţat că nu va plăti factura de 80.000 de euro până când gazonul nu se va prezenta în condiţii optime. Cum, pe 15 septembrie, Steaua va juca pe Naţional Arena cu Schalke 04, autorităţile trebuie să găsească rapid o soluţie pentru rezolvarea situaţiei. Oficialii Stelei, Rapidului şi Oţelului s-au pus deja de acord pentru a aduce gazon din Olanda. „Vor veni tirurile cu rulourile de iarbă. În trei zile vom avea alt gazon. Plătesc eu, iar apoi să îmi deconteze banii”, a anunţat patronul Stelei.

Constructorul a anunţat că până la meciul Stelei problemele vor fi remediate fără costuri suplimentare din partea PMB.

Amendă pentru imn

Prefectul Capitalei a anunţat că FRF şi Marcel Pavel vor fi amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru schimbarea versurilor imnului. „La competiţiile sportive, imnul de stat trebuie intonat cu strofele 1, 2, 4 şi 11, iar în cazul în care acesta nu se cântă corect este considerată contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.500 şi 5.000 de lei”, a afirmat prefectul Atănăsoaie.

Ultimele două versuri din cea de-a doua strofă – „Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume / Triumfător în lupte, un nume de Traian!” - au fost înlocuite cu ultimele două versuri din prima strofă „Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!”. Marcel Pavel susţine că a avut acordul verbal al şefilor de la Casa Fotbalului şi nu a dorit să politizeze evenimentul. În schimb, vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir, susţine că singurul vinovat este Pavel.

„Au cumpărat gazon prost sau a fost plantat de oameni nepregătiţi”

 „Puterea” a luat legătura cu mai multe firme specializate în plantarea de gazon pentru a găsi o explicaţie în ceea ce priveşte situaţia de pe Naţional Arena, asta în timp ce societatea lui Oprişan, prin intermediul primăriei, a dat vina pe vreme.

„Gazonul a fost pus de o lună şi jumătate. În mod normal, trebuia să se prindă. Cel mai probabil, a fost pus un gazon de slabă calitate. În plus, contează şi cum este întreţinut. La un astfel de gazon, e nevoie de minimum 4-5 soiuri de iarbă, iar, pe lângă, sunt necesare substanţe de întreţinere care trebuie neapărat cumpărate de unde ai luat şi gazonul. Marţi seară, dacă nu băgau nisip, în mod cert, ar fi sărit tot terenul”, ne-au explicat specialiştii. Aceştia au precizat că un gazon performant costă minimum 120.000 de euro şi poate fi garantat chiar şi pe cinci ani, astfel că, în mod cert, firma contractantă a cumpărat un gazon foarte ieftin pentru a avea un profit mai mare.

Aceleaşi surse ne-au explicat că şansele ca un nou gazon să fie bun de joc pe Naţional Arena până pe 15 septembrie sunt minime. „E nevoie de măcar 20 de zile să se prindă. Dacă nu, vor fi aceleaşi probleme. Chiar dacă va fi schimbat în două zile, tot va fi greu la primul meci”, au adăugat aceştia, care avertizează că e posibil ca terenul de pe stadionul de 55.000 de locuri să aibă mereu probleme. „E şi foarte înalt. La Milano, tocmai din această cauză, este schimbat şi de două-trei ori pe an”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
08 Sep 2011

Nu cred ca Sorin Oprescu a fost cu ideea acestui meci pe noua arena!De vina sunt cei de la FRF care l-au tot presat!
Random image