2017-01-17 12:52

SOCIAL


Încă două benzi pe Şoseaua Pipera

 |  21:00
Încă două benzi pe Şoseaua Pipera

Primăria Voluntari a rezolvat toate problemele legate de exproprieri şi va continua lucrările de lărgire a Şoselei Pipera de la ieşirea din Bucureşti.

Artera va fi lărgită pe o distanţă de 5,5 kilometri, costul estimat al lucrării fiind de 84 milioane de lei (circa 19,4 milioane de euro). Reprezentanţii Primăriei Voluntari spun că este greu de estimat în cât timp vor fi demarate lucrările. „Este o lucrare pe fonduri europene. Proiectul este în stadiu de verificare la Ministerul Dezvoltării, probabil că mai durează 2-3 săptămâni. Apoi urmează organizarea licitaţiei pentru a stabili firma care se va ocupa de lucrări. Au fost rezolvate toate problemele legate de exproprieri”, ne-au declarat reprezentanţii Primăriei Voluntari.

Blocaje în trafic

Potrivit Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR) a Municipiului Bucureşti, extinderea Şoselei Pipera este necesară pentru că în zonă se produc des blocaje în trafic. „Aglomeraţii se produc mai ales la ieşirea spre Barbu Văcărescu şi spre Tunari. Nu s-au produs accidente numeroase în zonă. În martie anul trecut, a căzut un automobil de pe pod”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al BPR, Ioana Preda.

Lucrările vor consta în reabilitarea sistemului rutier existent, dar şi a reţelelor edilitare din zonă. Vor fi refăcute benzile de carosabil existente şi vor fi construite două benzi noi, câte una pe sens în zonele care nu necesită exproprieri, pe o lungime de 5.000 de metri, şi o bandă nouă în zonele care necesită exproprieri, pe o lungime de 572 de metri. De asemenea, vor fi amenajate trotuarele pe ambele sensuri de mers şi spaţiile verzi. Pe trotuare vor fi trasate piste pentru biciclişti, iar trecerile pentru pietoni vor fi semnalizate atât sonor, cât şi vizual.

Sensuri giratorii

Pe traseul lucrării vor fi realizate opt pasarele pietonale metalice. În plus, vor fi amenajate sensurile giratorii de la intersecţia Bulevardului Pipera cu Şoseaua Bucureşti şi cea cu strada Erou Iancu Nicolae. De asemenea, este prevăzută realizarea unui drum de servitute la baza Pasajului Tunari.

Proiectul prevede şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din zonă, precum şi a celor de telecomunicaţii şi iluminatul public. Lungimea Bulevardului Pipera propusă spre reabilitare şi modernizare este de 5.580 de metri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: pasaj, Pipera, Voluntari, primarie, investiti, stradaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image