2019-02-22 16:29


Încă două tinere diagnosticate cu gripă porcină au murit în spital

 |  18:24
Încă două tinere diagnosticate cu gripă porcină au murit în spital

O femeie în vârstă de 29 de ani, diagnosticatăcu gripă A/H1N1 şi care suferea de mai multe afecţiuni, a murit la Spitalul"Sfântul Spiridon" din Iaşi, acesta fiind al doilea deces înregistratîn ultimele zile în capitala Moldovei, la pacienţi diagnosticaţi cu gripă nouă.Femeia a murit sâmbătă, însă abia marţi a fost primită confirmarea de laInstitutul Cantacuzino din Capitală că pacienta avea gripă A/H1N1, potrivitMediafax.

Pede altă parte, o femeie din Ploieşti, însărcinată în şapte luni, diagnosticatăcu gripă A/H1N1 şi al cărei copil a decedat la naştere, a murit, marţi, la Spitalulde Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti. Tânăra, în vârstă de 23 de ani, adecedat în jurul orei 10.30, au declarat surse medicale din spital. Femeia erainternată de miercurea trecută şi mai stătuse în salon cu o altă pacientă carenu era gravidă, fiind mutată din acel salon după o zi, în momentul în care auapărut primele semne ale gripei A/H1N1, a declarat directorul Spitalului deObstetrică-Ginecologie din Ploieşti, Călin Boeru. Potrivit acestuia, cealaltăpacientă a fost monitorizată apoi de medici şi nu au apărut simptome de gripănouă.

Luni,un bărbat în vârstă de 60 de ani, diagnosticat cu gripă A/H1N1 şi internat înstare gravă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, a murit în unitateamedicală. Potrivit medicilor, bărbatul se întorsese la sfârşitul anului trecutdintr-o călătorie în Egipt, iar la scurt timp după întoarcerea acasă a începutsă se simtă rău. El s-a prezentat imediat la spital, însă a refuzat iniţial săfie internat, motivând că starea sa nu este gravă. Ulterior s-a prezentat dinnou la spital, după ce starea sa a început să se înrăutăţească. În prezent, alţidoi ieşeni sunt diagnosticaţi cu gripă A/H1N1, fiind vorba despre o femeie de34 de ani întoarsă recent din Italia şi un bărbat de 30 de ani care acontractat boala în municipiul Iaşi. Starea celor doi pacienţi este bună,femeia fiind internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, în timp cebărbatul nu a necesitat spitalizarea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...