2017-01-17 21:16

SOCIAL


Încă două zile de spirometrii gratuite

 |  15:00
Încă două zile de spirometrii gratuite

Zilele de  24 şi 25 noiembrie sunt ultimele zile în care se pot face spirometrii gratuite în cabinetele medicale din ţară şi din Bucureşti. Pentru a face spirometria nu este necesar biletul de trimitere de la medicul de familie. Bucureştenii pot merge pentru   a-şi face spirometriile la: Spitalul Zerlendi pneumoftiziologie pe Calea Şerban Vodă nr.189, la Dispensar TBC sector 4- Şoseaua Viilor nr. 90,  Dispensar TBC Salcâmilor-  Str. Salcâmilor nr. 21-23, Spitalul Colentina- Şoseaua  Ştefan cel Mare nr.19-21.

Aflată la cea de-a treia ediţie, campania Societăţii Române de Pneumologie îşi propune să atragă atenţia populaţiei asupra importanţei unor investigări periodice ale funcţiei pulmonare şi a consultului periodic efectuat la medicul pneumolog.

În România această afecţiune pare a avea o incidenţă redusă, între 6 şi 8% , dar este o boală subdiagnosticată. Factorul de risc cel mai întâlnit pentru această boală la nivel mondial este fumatul, la care se adaugă: pulberile industriale, noxele chimice existente, fumul produs prin arderea combustibililor biologici (cărbune, lemn, gunoi de grajd).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image