2018-12-13 20:01


Incendiu de proporţii în Masivul Retezat. Un elicopter participă la acţiune

 |  12:44
Incendiu de proporţii în Masivul Retezat. Un elicopter participă la acţiune

Pompierii militari și lucrătorii silvici continuă, vineri, operațiunile de stingere a incendiului care se manifestă la o pădure de conifere din Masivul Retezat. La acţiune participă şi un elicopter al Unității Speciale de Aviație Cluj.

Elicopterul echipat pentru intervenții la incendii a efectuat, joi, 12 transporturi de apă ce a fost împrăștiată în zona incendiului.

„Propagarea incendiului din Masivul Retezat, izbucnit în cursul zilei de miercuri la o pădure de conifere de pe raza comunei Pui, a fost limitată la 6 hectare. Înaintarea pârjolului a fost stopată de eforturile conjugate ale 40 de pompieri, 15 lucrători silvici și 4 jandarmi sprijiniți de un elicopter al Unității Speciale de Aviație Cluj, care a efectuat 12 acțiuni de dispersare a apei deasupra zonei afectate de ardere. În plus, în cursul nopții de joi spre vineri zona incendiată a fost supravegheată de un echipaj format din 19 pompieri și 5 lucrători silvici”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, potrivit Agerpres.

Un număr de 26 pompieri și 10 lucrători silvici participă la acţiunea de vineri pentru stingerea flăcărilor.

„Începând cu ora 10,00 acțiunile desfășurate terestru sunt sprijinite și de elicopterul care dispersează, la fiecare transport, 3.000 litri de apă deasupra zonei în care se manifestă arderea. Alimentarea cu apă se realizează din barajul Sântămaria Orlea, situat la aproximativ 19 km distanța față de incendiu”, a afirmat reprezentanta ISU Hunedoara.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-14
Citeste si:
Incendiu de proporţii la marginea unei păduri de conifere din Masivul Retezat

TAGURI: incendiu, proportii, retezat, elicopter, actiune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...