2018-06-22 06:50


INCENDIU de vegetaţie în Delta Văcăreşti

 |  14:25
INCENDIU de vegetaţie în Delta Văcăreşti

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, sâmbătă, în Delta Văcăreşti din Capitală. Suprafaţa afectată este de aproximativ 3.000 metri pătraţi. La faţa locului acţionează în momentul de faţă două autospeciale de stingere.

Căpitanul Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU "Dealu Spirii" București-Ilfov, a precizat pentru Agerpres că acțiunea de stingere a incendiului este în curs de desfășurare, dar terenul este destul de greu accesibil pe unele porțiuni: "Incendiul e în desfășurare în momentul acesta. (...) Se descurcă cu cele două resurse pe care le au acolo, cu cele două autospeciale. Sunt mai multe focare, iar terenul este destul de greu accesibil pe unele porțiuni și nu ajung nici cu jetul de apă și va trebui să le stingă cu alte accesorii pe care le au pe autospecială".

În luna aprilie, Parcul Naţional Văcăreşti a trecut, pentru o perioadă de zece ani, în administrarea Asociaţiei "Parcul Natural Văcăreşti", care colaborează cu Primăria Capitalei.

Parcul Natural Văcăreşti este una dintre cele mai largi şi biodiverse zone umede urbane din Europa, având o suprafaţă de 1.840.000 de metri pătraţi de spaţiu verde şi adăposteşte 97 de specii de păsări şi mamifere. Se află la patru kilometri de centrul Bucureştiului, fiind primul parc natural urban din România, iar organizaţiile de mediu estimează că poate primi, anual, până la un milion vizitatori anual.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-19

TAGURI: incendiu vegetatie, delta vacaresti, capitala

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.