2018-11-19 15:42


Începe monitorizarea spitalelor acreditate. Vor avea loc controale inopinate

 |  14:36
Începe monitorizarea spitalelor acreditate. Vor avea loc controale inopinate

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management a Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vasile Cepoi, a declarat, joi, că monitorizarea spitalelor acreditate va începe săptămâna viitoare, urmând să aibă loc controale inopinate acolo unde raportările nu sunt credibile.

"A apărut zilele trecute ordinul, iar săptămâna viitoare va începe procesul de monitorizare a spitalelor acreditate, am pregătit toate chestionarele şi le trimitem la spitale. Iar spitalele urmează să ne transmită, cu o anumită periodicitate, informaţii de care avem nevoie ca să calculăm indicatorii de monitorizare. Dacă indicatorii ne relevă că evoluţia nu e cea dorită, facem aceste controale inopinate şi reevaluăm acreditarea spitalului. Controalele inopinate vor apărea atunci când tendinţa indicatorilor raportaţi ne arată că acolo este o problemă. O raportare care nu este credibilă va genera un astfel de control”, a afrimat Vasile Cepoi, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că „acreditatea nu este un scop în sine, ci este o dovadă că, la un moment dat, spitalele îndeplinesc condiţiile ca să facă ceea ce spun că fac, adică au ce le trebuie, dotări, personal, resurse”.

„Certificatul de acreditare nu confirmă faptul că personalul medical din unitatea respectivă face corect ceea ce face. Am introdus acest proces de monitorizare prin care încercăm să identificăm care este tendinţa de evoluţie a procesului de management a calităţii”, a completat preşedintele ANMCS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-10

TAGURI: incepe, monitorizare, spital, acreditat, control, inopinat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...