2018-10-21 15:23


ÎNCHISOARE pentru părinții care dau bani la școală

 |  13:34
ÎNCHISOARE pentru părinții care dau bani la școală

Un nou proiect de lege depus la Parlament vizează introducerea unor sancțiuni penale pentru cei care colectează, „în mod abuziv”, fondul școlii.

Propunerea legislativă amendează Legea educației cu un nou articol, care prevede că „darea sau colectarea de fonduri pentru unitățile de învățământ, în alte condiții decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani„, potrivit unui comunicat de presă, citat de Onlinereport.ro.

Totodată, potrivit propunerii legislative, „solicitarea de către membrii consiliului de administrație al unităților de învățământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic a unor sume de bani cu titlu de donație sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum și cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control ale persoanelor juridice„.

Deputatul George Comșa susține că, în momentul de față, nu există sancțiuni care să pedepsească încălcarea legii, elevii și a părinții fiind supuși în continuare la cheltuieli ce depășesc obligațiile și bugetul familial al acestora, notează RTV.net.

„Am luat act, cu mult interes, de solicitarea elevilor în ceea ce privește interzicerea expresă a fondului școlii. A fost și este o solicitare pertinentă și matură și trebuie să fie luată în seamă de către membrii Parlamentului României. În același sens, sindicatele și-au manifestat acordul cu privire la sancționarea drastică a practicii colectării fondului școlii, fapt care întărește motivația de a satisface solicitarea elevilor. Astfel, am depus în Parlamentul României, pentru elevi, această propunere legislativă prin care incriminăm colectarea fondului școlii„, a declarat deputatul Cornel George Comșa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: scoala, fondul scolii, deputat, propunere de lege
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AVIZ INVATATORILOR SI DIRIGINT
03 Dec 2015

Fondul clasei si al scolii se strang la presiunea doamnelor invatatoare si a dirigintilor . nimeni nu mai da azi nimic ca prostul , ci sunt intocmite presiuni de catre cei numiti catre un parinte din clasa sa se ocupe cu asa ceva . In fiecare an , zeci de generatii au tot dat pentru : perdele, parchet, usa, tabla , paza scolii etc .... Puscarie pentru : directorul scolii , diriginte si cel care strange acesti bani care se iau fara eliberare de chitante !!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...