2017-01-21 02:17

SOCIAL


Indemnizaţia de creştere a copilului, la CC

 |  16:22
Indemnizaţia de creştere a copilului, la CC

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea formulată de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cu privire la măsurile discriminatorii ale actului normativ din 2010, care prevede reducerea indemnizaţiei lunare şi a perioadei de concediu pentru creşterea copiilor.

Curtea de Apel a hotărât trimiterea cererii către Curtea Constituţională, care va trebui acum să se pronunţe asupra caracterului de neconstituţionalitate al acestei ordonanţe. În urma deciziei, s-ar putea dispune anularea în totalitate a prevederilor adoptate în 2010. După cum se arată în cuprinsul cererii admise de Curtea de Apel Bucureşti, Ordonanţa încalcă principiul egalităţii de tratament pentru toţi copiii concepuţi la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv 1 ianuarie 2011.

Potrivit principiilor generale de drept, copilul conceput se consideră a avea aceleaşi drepturi cu cel născut, iar aplicarea discreţionară a unor prevederi legale legate de cuantumul alocaţiei lunare maternale fără a se ţine cont de acest principiu de bază în materia drepturilor copilului, reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

Acest caracter discriminatoriu al dispoziţiilor a fost constatat şi de Consiliul Naţional privind Combaterea Discriminării, în luna decembrie 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image