2018-09-26 12:17


Inelul median, în şedinţa CGMB

 |  21:00
Inelul median, în şedinţa CGMB

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a introdus din nou pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de astăzi Proiectul „Închidere Inelul Median de Circulaţie la zona Nord-autostrada Urbană, tronosn Lacul Morii - Şoseaua Colentina”, lucrare care s-ar putea realiza în urma unei investiţii de aproximativ 1,57 miliarde de euro. Proiectul a mai fost respins de consilierii din CGMB.

Inelul median este constituit pe latura sa vestică prin Şos. Virtuţii, pasajul Lujerului, Bdul Braşov, pe latura sudică prin strada Turnu Măgurele, pe latura estică prin Bdul Nicolae Grigorescu, Bdul Chişinău, str. Dna Ghica. Şos. Petricani. Concret, proiectul prevede realizarea unui sistem rutier complex cu următoarea configuraţie: pe sectorul Virtuţii-Griviţa, dezvoltarea în lungul Bulevardului Constructorilor şi apoi traversarea triajului Chitila, devoltarea la nord de calea ferată pe sectorul Griviţa - Poligrafiei cu o arteră cu şase fire de circulaţie, câte trei pe fiecare sens cu separator median, realizarea a două tuneluri unidirecţionale cu câte trei benzi pe sens, pe sectorul Poligrafiei - Avionului, dezvoltarea la nord şi la sud de calea ferată prin două căi unidirecţionale pe sectorul Avionului - Petricani şi realizarea a două bulevarde bidirecţionale, unul la nord şi unul la sud de calea ferată, pe sectorul Petricani - Colentina. Totodată, se va realiza un sistem de artere locale care vor colecta traficul local, astfel încât accesul în noua cale rutieră să se efectueze controlat.

Lungimea noii căi rutiere va fi de 13,150 km, suprafaţa structurii rutiere pe inelul median este de 52.300 mp, iar suprafaţa structurii rutiere pe arterele colectoare este de 44.260 mp.

Potrivit motivaţiei proiectului, inexistenţa atât a inelului median, cât şi a oricărei alte artere inelare între inelul principal şi artera de centură produce încărcări şi chiar blocări în trafic. Această disfuncţie este cu atât mai evidentă cu cât distanţa dintre inelul central şi Şoseaua de Centură este de aproximativ 9 km. Mai mult decât atât, nu există o legătură între magistralele de trafic (A1 şi A2).

Alte subiecte

Consilierii vor mai discuta azi proiectele de consolidare a unor imobile situate pe strada Franceză sau la Piaţa Pache Protopopescu, documentaţiile pentru investiţii în mai multe zone ale Capitalei, posibilitatea demarării unui parteneriat public-privat referitor la gestiunea serviciilor energetice aflate în administrarea Municipiului Bucureşti, dar şi declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Strpungere Bdul Nicolae Grigorescu - Spital Dudescu", în vederea contiuării şi finalizării lucrărilor de interes public.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

TAGURI: sedinta, CGMB, inel- median, bulevard, proiect, trafic, circulatie, artera, rutier
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
02 Mai 2012

Mare lucru daca domnii pedelaci vor raspunde convocarii lui Sorin Oprescu!Trebuie sa-si revina dupa socul trecerii in opozitie al PDL!
ALEX SURDEACU
02 Mai 2012

Cat a vreme trebuie sa mai suporte Sorin Oprescu acest consiliu dominat de pedelisti?
ANDREEA
02 Mai 2012

Oprescu si gasca de prieteni ai lui fi su pe care i a pus in cele mai importante functii din primaria corupta pe care o conduce va raspunde pentru toate jafurile din acesti ani. DNA sa cerceteze toate nelegiuirile savarsite de acesti incompetenti tinuti inn brate de seful lor Oprescu, ANI sa ia urma banilor din conturile lor. Sa inceapa DNA cu afacerea numita "sediu PMB", cum a ajuns primaria sa plateasca bani grei pt un sediu la periferie, in timp ce sediul vechi sta cu lucrarile blocate intentionat.
BEBE
02 Mai 2012

Oprescu e mana in mana cu gasca pedelista din PMB, dovada ca a pastrat in functii toti directorii pedelisti ai lui Videanu, nu ii deranjeaza nici cu o floare, au salarii de mii de euro, in timp ce toti ceilalti functionari au avut salariile taiate. Rusine maxima pt USL pt ca s a inhaitat cu acest corupt si santajabil numit Oprescu, el a fost tot timpul mandatului sau asociat cu pdl, iar acum e luat in brate de ponta si antonescu. Bucurestiul va vedea ce mare teapa va lua daca acest individ castiga un nou mandat!!!
GABI CALIN
03 Mai 2012

Sorin Oprescu este primarul de care Bucurestiul are nevoie pentru a se dezvolta. Oprescu a preluat si a finalizat lucrari lasate in paragina, a demarat altele noi, crescand nivelul de trai al bucurestenilor si atractabilitatea pentru investitori
IRINA
03 Mai 2012

Prin realizarea Pasajului Pipera se decongestioneaza traficul din doua intersectii foarte aglomerate din zona, respectiv Barbu Vacarescu - Sos. Pipera si sos. Pipera - Calea Floreasca. Astfel, se va reduce insemnat timpul si consumul de carburanti pentru cele peste 100.000 de vehicule care vor traversa zona.
TARO
03 Mai 2012

Cea mai mare realizare a lui Sorin Oprescu in acest mandat, nu a fost Stadionul National, Pasajul Basarab, Pasajul Pipera, reabilitarea Centrului Vechi sau a spitalelor, ci faptul ca a aratat ca se poate. Se poate, in ciuda franarilor de serviciu si a crizei financiare, dezvolta si moderniza Capitala. Bravo Oprescu!
SPARKYTZ
03 Mai 2012

Datorita lui Oprescu, Bucurestiul va avea onoarea sa gazduiasca Finala Europa League, ceea ce va aduce pe putin 40.000 de turisti, iar 60 de milioane de telespectatori vor fi cu ochii pe Capitala noastra. Specialistii au preconizat ca peste 30 de milioane de euro vor aduce strainii in Capitala.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...